Възстановиха приема в старческия дом

СЛЕД НЯКОЛКОМЕСЕЧНО ЗАМРАЗЯВАНЕ НА ПРИЕМА НА ПЕНСИОНЕРИ В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА „ВЕНЕТА БОТЕВА“ ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО социалната институция отваря врати за нови потребители. Причина за облекчението е сравнително спокойната епидемична обстановка.

„През изминалия период приемахме само лица, за които се налагаше спешно и приоритетно настаняване. В момента в дома пребивават 112 души, а капацитетът е 134 места“, информира управителката на институцията Зорица Радловска.

Възстановяването на приема вълнува над 200 души, които са вписани в листата с чакащи.

Йорданка Григорова свири на цигулка по време на сладоледеното парти в дома.

Управителката сподели, че персоналът на звеното прави всичко необходимо за безопасността на обитателите и осигуряването на разнообразни дейности в ежедневието. В понеделник например в английския двор на дома се провело традиционното сладоледено парти. Специален гост на събитието била шефката на общинския отдел „Социални дейности и здравеопазване“ Росица Димитрова.

„Този път мероприятието премина основно със забавни игри за хората вместо само с концерт, в който се изявяват таланти от институцията. За първи път ни гостува музикантката Йорданка Григорова, която развълнува потребителите с изпълнение на цигулка“, допълни Радловска.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *