Съседите, които спешно трябва да бъдат евакуирани на друга планета

Чудаци, начумерени, кисели, приказливи, невъзпитани, груби, шумни – списъкът е безкраен. Едва ли и ние самите сме идеалните съседи, но по-долу са изброени типовете, които са непоносими за всички и с удоволствие бихме ги евакуирали на друга планета.

Миризма на готвено в целия вход.

Пържени кюфтета, кисело зеле… чудесни български ястия, но не и когато съседите ви ги готвят през вечер на отворена балконска врата и/или външна – за да излезе по-бързо миризмата. Може би миризмата от техния апартамент ще излезе, но ще влезе в нашия, за да се просмуче във всяка прана дреха и всеки ъгъл на всяка стая.

Търкаляне на топки и изпускане на играчки.

Децата са чудесни, но не и когато живеят над теб. Тупуркане на малки крачета, които се неуморни. Постоянно теглене на колички, колела, ритане на топки, изпускане на играчки… Божичко! Тези деца спят ли изобщо някога?!

Денонощен купон.

Никой не иска да се превръща в мрънкащ чичко или лелка, обаче след 30 времето ни за купони е попреминало. Бихме искали да спим поне 8 часа, ако е възможно, без ирландски танци над главите ни или някоя рок жица.

Съседът активист.

Този човек те кара да се чувстваш виновен по всяко време и за всяко нещо – не си дал пари за лехата пред блока; не си дал пари за профилактика на асансьора; не си дал пари за чистачката на входа и т.н. Общо взето вечно си закъснял, защото тъкмо дадеш пари за едно и вече има поне още 10 каузи в ход. Този човек също така има навика да звъни около 7 сутринта, за да е сигурен, че ще ви сгащи, преди да излезете на работа.

Маниакът на животни.

Вероятно познавате този тип – обикновено е някоя самотна дама на средна възраст, която храни всички бездомни животни от квартала. И понякога ги пуска и във входа. От една страна, неудобно е някак да направите забележка, за да не излезете някакво чудовище, което ненавижда невинните животинки. Но от друга страна, чашата на търпението леко прелива с натрупващата се миризма, пътеката от косми и купичките храни, в които а-ха да стъпите всеки път.

Клюкарите.

Тук обикновено е нужна комбина. Не че и сам клюкарят не е клюкар, но е къде-къде по-приятно да разтягаш локуми със себеподобни, които също като теб горят в теми като късата пола на съседката от 8-ия етаж, безобразната нова чанта на съседката от 1-вия или колко пари харчат за нови пердета съседите от 4-тия.

Източник: Обекти

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *