Здраве

Дариха таблети, на които децата в търновската педиатрия ще слушат приказки за по-бързо оздравяване

ЧЕТИРИ ТАБЛЕТА БЯХА ПРЕДОСТАВЕНИ НА ОТДЕЛЕНИЕТО ПО ПЕДИАТРИЯ НА МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“. Устройствата са осигурени в рамките на инициативата „Приказки за оздравяване“ на фондация „За доброто“. Представителката на организацията Надежда Рангелова-Бояджиева посети клиниката, за да връчи подаръци, чрез които да се облекчи престоят на малките пациенти в болницата.

„В детското отделение на търновската лечебница е запазено единственото болнично училище в страната, защото другите са били закрити от образователното и здравното министерство, тъй като са със сложен процес за управление. Малките пациенти са приоритет за болницата, лекарите, старшата сестра и персонала и освен с лекарства ги лекуват с отношение, любов, отдаденост, приказки и с лечебна среда“, сподели жената.

Тя връчи таблетите на главната медицинска сестра на отделението Мария Петрова и обясни как звеното може да кандидатства по проект „Светулка“ на фондация „За доброто“, чиято цел е превръщане на плашещата болнична среда в жизнерадостно пространство.

Дарените устройства ще се съхраняват при медицинския персонал и ще се дават на децата след разрешение от родителите. Освен че малчуганите ще могат да слушат приказки на тях, ще могат да ги ползват и за усвояване на знания през безплатни акаунти в платформата Уча.се.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *