Месечен хороскоп за август 2022

Вълнуващ, красив, мечтан, желан и дългоочакван е месец август. Това е и времето на най-масовите служебни отпуски. Месецът, през който всеки „му отпуска края” и за мъничко забавя своя ритъм. Тазгодишният август започва със съвпад на Марс и Уран в Телец – аспект, който с мощната си енергия взривява въздуха и претендира за незабавни и радикални промени. Точно този аспект ще направи първата августовска десетдневка напрегната. Хората ще бъдат по-нетърпеливи от друг път, ще проявяват нетърпимост към рутината и всичко, с което са свикнали. Съветът ми е да правите само промени, които можете да си позволите с оглед на своята лична стабилност. Добрата новина е, че Венера и Нептун ще бъдат в хармоничен аспект, който ще започне да влияе след 5 август и енергията му ще ни съпътства почти през целия месец. Ще ни вдъхновява. Ще сее любов и в морските авантюристични нощи, и в градски условия. Радвайте се на всичко, което ви се случва. Юпитер е в Овен и ни зарежда с ентусиазъм и силна физическа енергия, така че дори и в най-горещите дни да сме тонизирани и дейни. И да – дори да сте на почивка, отново проявявайте физическа активност, движете се, спортувайте. Не се оставяйте на течението, защото прекаленото спокойствие при мнозина може да доведе до нежелана апатия и депресия. А точно в този месец подобни усещания не са за предпочитане.


ОВЕН

Идва подем

 

Август мога да разделя на две равни половини. През първата – от 1-во до 15-о число, вие ще бъдете особено критични към всички хора около себе си – приятели, колеги, партньори, роднини, близки на вашето семейство. Не е изключено да получите добър приход, осъществен от сделка с недвижимо имущество от ваш имот в страната. През втората половина от август ви очаква прекрасен период на подем. Ще сте всеотдайни към близките си, добродетелни към семейството и позитивни към света. Планирайте своята августовска почивка след 23-то число на месеца. Това е прекрасното време за пътувания.


ТЕЛЕЦ

Забравете работата

 

За вас август винаги е бил по-труден и хаотичен. Ще ви препоръчам да го насрочите за отпускарски, за да не си създадете главоболия на работното място. Съвпадът между Марс и Уран във вашия знак е причина по всякакъв начин да търсите промени в живота си. Да искате да измените нещо, да пробвате нови инициативи и да предприемате рискове. Не всички рискове обаче ще са оправдани. Напротив, ще има и такива, които ще ви костват доста загуби. Вие го знаете, но отново желаете да пробвате. Надеждата умира последна, понякога дори и след възможността за поправка. Отидете на почивка, отделете се от хората и захвърлете служебния си телефон надалече. Не правете никакви сделки, за да не си изпатите.


БЛИЗНАЦИ

Спрете да критикувате

 

Ако преодолеете желанието си непрекъснато да критикувате, да наклонявате кантара към негативните качества на хората, с които общувате, неминуемо август ще се превърне в добро начало за вас – в социален, професионален, личен и финансов план. Причината да претърпявате удари под кръста през този месец ще се крие единствено във вас самите, защото с мърморенето и излишните изказвания до 15-о число ще си печелите ненужни врагове. След 17 август до 10 септември ви чака подем. Възползвайте се. Тези дати се очертават като плодотворни и надеждни за едно цялостно реформиране в живота ви.


РАК

Успех в последната седмица

 

Първата августовска половина е белязана от трудности, защото няма да приемате чуждото мнение и все ще търсите кусурите на хората, с които общувате. Възможни са чести и епизодични връзки с хора от обществените слоеве с цел да заемете тяхното място, да влезете в техните обувки. Вие сте чаровници и знаете как да го сторите. Пазете се, защото това се отнася и за всички вас, които вече сте обвързани. Извънбрачните авантюри няма да останат незабелязани. През втората десетдневка на август се ограничете от големи скокове към постигането на изкуствено измислени идеи. По-добре насочете енергията си за последната седмица на месеца, защото тя ви гарантира успехи и просперитет.


ЛЪВ

Не правете саможертви

 

През първата половина от август ще бъдете прекалено заядливи и хапливи. Мнозина от вас ще се сетят, че точно през този месец е дошло времето да са добри в кариерата или да се харесват на шефовете си, показвайки работоспособност. Ще бъдете в отлична кондиция и тонусът ще ви е на високо ниво, но не бива да правите саможертви. Никой няма да оцени труда ви, ако не сте започнали да се доказвате още в началото на годината, когато му е било времето. След 15-о число тази жажда за високи оценки ще се балансира и месецът наистина ще ви разкрие най-доброто, което е подготвил за вас – нормална работа, задоволителни контакти и щастие в личен план.


ДЕВА

Внимавайте с парите

 

През първата половина от август бъдете по-внимателни с парите си и с разходите, които си позволявате. Напоследък широките ви пръсти започнаха да дават отражение върху семейния бюджет, а за съжаление приходите ви през август не се очертава да са толкова изобилни, колкото бяха през първата половина от годината. Но с повече спестяване ще се справите. През втората половина от август е най-добрият момент да си вземете отпуск и да разпуснете на любимо място. За някои това е морският бряг, за други – планината или спокойствието на селската къща извън града. Сами си изберете своята най-предпочитана почивка.


ВЕЗНИ

Бъдете трудолюбиви

 

Първата половина от август може да ви се стори доста напрегната и неприятна, но това е само на пръв поглед. Ще се отдадете на критикарството и често ще влизате в различни спорове относно истината и правдата. Не си заслужава да се занимавате с излишни конфронтации, ако те ви отдалечават от постигането на целите. Концентрирайте енергията си върху главните задачи за тази година, а те са постигане на по-добра финансова основа за мътното бъдеще. След 15 август ще се наложи да разговаряте по-често с най-доверените си приятели и с близките, за да сверите своя часовник дали не сте се превърнали от прекалено всеотдайни натури – в егоисти. Контролирайте егоцентризма и култивирайте у себе си трудолюбие.


СКОРПИОН

Не разваляйте спокойствието

 

Август е един от най-приятните летни месеци, когато най-често излизате в почивка. Няма да пропуснете и тази година да изживеете прекрасни емоции и споделени приятни мигове с най-обичаните хора. Хапливият тон, който беше характерен за вас в по-голямата част от юли, отново е основно предупреждение. Съобразете се с него, ако не желаете да съсипете прекрасните вибрации на месеца. Дори и да сте на работа, август ще бъде успешен и ще ви зарадва с добри успехи. През първата му половинa ще сте стриктни, но и ненужно педантични. Повече удовлетворение в делови план ще получите през втората половина на месеца. Към края му подгответе събрание със съдружниците за обсъждане на важна идея.


СТРЕЛЕЦ

Време на трансформации

 

Август за вас се очертава да бъде месец на трансформации. Ще минете през различни усещания, нагласи и чувства. Да, винаги ще обвинявате другите за своите собствени грешки, както и за грешните избори, които сте направили в последно време. Репликата, че все някой друг ви е виновен, е съвсем правилна за състоянието ви, въпреки че вие по всякакъв начин ще се опитвате да я избягвате и подминавате. Повече хармония, спокойствие и стабилност ви чака през втората половина на месеца. Опитайте все пак да не се намесвате прекалено много в работата на другите хора, а гледайте по-скоро вашата. Почивайте. Почивката ще ви направи по-щастливи и спокойни.


КОЗИРОГ

Успехи в края на месеца

 

Август ще бъде един доста топъл, темпераментен и приятен месец. През първата му половина наваксайте с изостаналите задачи и бъдете трудолюбиви на работното място, защото тъкмо тогава ще ви оценяват. Ще ви гледат под лупа. До 8 август ще сте прекалено консервативни и ще пропускате възможностите около себе си заради това, че се подценявате. Втълпявате си, че това не знаете, с онова не сте наясно. А сами ще видите как хора, доста по-некомпетентни от васq ще вземат позициите, които ви се полагат. След 10 август рязко ще смените поведението и дори ще добиете самочувствие, особено ако шефът вече ви е похвалил. Вземете си отпуск от 16 до 24 август, когато е най-ненатовареният период за този месец. След 24 август ще градите стабилни успехи и завидно материално положение.


ВОДОЛЕЙ

Важен месец

 

За вас следва доста важен месец. Август ще започне с напрежение, но то ще е осезаемо по-скоро в съзнанието на другите хора, не на вас. Горещините и летните температури ви правят по-затворени и мечтаещи за прохлада. Присъствието ви през първите дни от месеца в офиса или на работното място е задължително, така че се подгответе за горещо работене. След 15-о число напрежението ще отпадне от плещите ви и ще дойде момент за повече слънчеви почивни дни. Това е и подходящият момент да си вземете редовен годишен отпуск. През втората половина от месеца ангажиментите ви рязко ще намалеят, а дните за отдих ще са съвсем постижими.


РИБИ

Не пестете от почивка

 

Август ще ви зарадва с приятни извънредни приходи в началните дати. Пари, които вие веднага ще успеете да „наместите” в летния бюджет и да инвестирате в почивка и разпускане на душата. Имате нужда и от такова перо и няма нищо лошо да е с по-значителен размер. Бъдете внимателни с напрежението около средата на месеца, когато ще се дразните и от най-малкото. Сякаш всеки се опитва да ви опъне нервите до краен предел. Вземете си отпуск, за да разтоварите насъбралото се във вас недоволство, а и да презаредите батериите близо до морския бряг.

 

Тодор Емилов-Тео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.