Температурите ще са приятни, но ще има чести следобедни превалявания от дъжд

През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат между 19 и 21 гр. За В. Търново минимална температура около 19.

Във вторник преди обяд ще е предимно слънчево. Следобед ще се развие купеста, на отделни места и купесто-дъждовна облачност, от която ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб от северозапад. Максималната температура ще е между 31 и 33 гр. За В. Търново максимална температура около 32. Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина преди обяд ще има значителна облачност. Около и след обяд в общата облачна маса ще се развие и купесто-дъждовна облачност, от която на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 23 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 16 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 41.2 през 2003 г., най-ниската измерена минимална температура е 5.9 гр. през 1981 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 41 минути и ще залезе в 19 часа и 54 минути. Фаза на Луната: три дни след новолуние.

В сряда и четвъртък преди обяд ще има променлива, по-често значителна облачност. Около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 16 и 18 гр. Максималните температури ще са между 27 и 29 гр.

В петък и събота преди обяд ще предимно слънчево. След обяд ще се развие купеста, на отделни места и купесто-дъждовна облачност, от която ще превали и прегърми. Вятърът ще бъде слаб в петък от югоизток, в събота от северозапад. Температурите ще се повишат с 1-2 градуса.

В неделя до обяд ще бъде предимно слънчево, температурите слабо ше се повишат и максималните ще са между 27 и 29 гр. След обяд облачността ще се увеличи и неделя вечерта и в понеделник ще преобладава облачно време с краткотрайни валежи от дъжд, на места придружени от гръмотевици. В неделя ще духа слаб вятър от югоизток, който вечерта ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Температурите ще се понижат с 3-4 градуса.

Над западните и централни части на Стара планина в сряда и четвъртък преди обяд ще има променлива, често значителна облачност. Около и след обяд в общата облачна маса ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър от северозапад. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 21 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 14 гр. В петък ще има значителна облачност. Около и след обяд в общата облачна маса ще се развие и купесто-дъждовна облачност, от която на места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от юг. В събота, неделя и понеделник преди обяд ще има променлива, често значителна облачност. Около и след обяд в общата облачна маса ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен до силен вятър в събота от югозапад, а в неделя и понеделник от северозапад. През периода максималната температура на 1200 м ще бъде около 21 гр., а на 2000 м ще е около 14 гр.

Дежурен синоптик: Димитър Александров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *