Свят

Настъпиха промени в тройката на най-богатите хора в света

Според Bloomberg основателят на Adani Group, индиецът Гаутам Адани, влезе в челната тройка на световните милиардери. В момента по богатство той отстъпва само на Илон Мъск и Джеф Безос.
Според анализаторите бързото нарастване на богатството на Адани е свързано с безпрецедентен ръст на цените на ресурсите, провокиран от различни политически събития. На този фон Adani Group, която се занимава с пристанищни операции, продажба на полезни изкопаеми, инфраструктурни проекти, производство на енергия и други, е увеличила значително приходите си. Само тази година богатството на Адани е нараснало с 60 милиарда долара и в момента възлиза на 137,4 милиарда долара.
Bloomberg твърди, че безспорният фаворит в надпреварата на богатите, основателят на SpaceX и Tesla, Илон Мъск, притежава 251,4 милиарда долара. Така Гаутам Адани все още не му е конкурент. Но основателят на Amazon Джеф Безос с неговите 153,4 милиарда долара, рискува да бъде изместен от второто място от индиеца.
Гаутам Адани се изкачи в топ 3, след като неговата компания, заедно с израелската “Гадот”, спечели конкурса за продажбата на средиземноморското пристанище Хайфа. Сега Адани стана първият азиатски предприемач, достигнал трета позиция в световната класация.

Източник: kp.ru

Снимка: EAST NEWS

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *