Прохладно със следобедни превалявания, от понеделник ще е слънчево и без валежи

През нощта облачността ще е разкъсана, но само на отделни места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 16 и 18 гр. За В. Търново минимална температура около 18.

В петък ще има разкъсана до значителна облачност. В общата облачна маса ще се развие и купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще вали краткотраен дъжд, временно интензивен и придружен от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб от север-североизток. Максималните температури ще са между 24 и 26 гр. За В. Търново максимална температура около 26. Атмосферното налягане ще е без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще има значителна облачност. В общата облачна маса ще се развие и купесто-дъждовна облачност, от която на много места ще вали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от югоизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 17 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 11 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 36.4 гр. през 2015 г., най-ниската измерена минимална температура е 6.2 през 1978 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 44 минути и ще залезе в 19 часа и 49 минути. Фаза на Луната: шест дни след новолуние.

В събота ще има разкъсана до значителна облачност, от която на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Привечер облачността постепенно ще се разкъса и намалее до незначителна. Вятърът ще бъде слаб от север-северозапад. Минималните температури ще бъдат между 15 и 17 гр. Максималните температури ще са между 23 и 25 гр.

В неделя облачността ще е променлива до слънчево в следобедните часове, температурата слабо ше се повиши и ще е между 24 и 26 гр. Привечер облачността ще се увеличи и неделя вечерта и в понеделник през нощта на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб вятър от североизток.

В понеделник до обяд облачността ще се разкъса и намалее до слънчево. След обяд ще се развие купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа слаб вятър от изток-североизток.

Във вторник, сряда и четвъртък ще бъде предимно слънчево с развитие в следобедните часове на купеста облачност, без валежи. Ще духа слаб вятър от изток-югоизток. Максималните температури постепенно ще се повишават и в четвъртък ще са между 28 и 30 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в събота, неделя и понеделник ще има разкъсана до значителна облачност. В общата облачна маса ще се развие и купесто-дъждовна облачност, от която на места ще вали краткотраен дъжд,  придружен от гръмотевици. Ще духа умерен вятър в събота и неделя от северозапад, в понеделник от север. Максималната температура на 1200 м ще бъде около 18 гр., а на 2000 м ще е около 12 гр.

Във вторник, сряда и четвъртък ще има променлива облачност. Около и след обяд ще се развива мощна купеста облачност, но валежи са възможни само на отделни места във вторник. Ще духа до умерен вятър от южната четвърт. Максималната температура постепенно ще се повиши и в четвъртък на 1200 м ще бъде около 22 гр., а на 2000 м ще е около 16 гр.

Дежурен синоптик: Димитър Александров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *