Търновка сбъдна мечтата си да има своя аптека

Маринела Веселинова стартира успешно в Полски Тръмбеш, аптека „Маринела” единствена работи в събота и неделя

 

МЛАДА ФАРМАЦЕВТКА ОТ ВЕЛИКО ТЪРНОВО СБЪДНА МЕЧТАТА СИ и отвори собствена аптека в Полски Тръмбеш. Маринела Веселинова преди това е била управител на аптека в старата столица и има 10-годишен опит, но след това решава да опита собствен бизнес в бранша. Всъщност тя е била сигурна още в девети клас, че иска да стане фармацевт, и никога не се е разделяла с това си желание. После учи и завършва фармация и работи само това. Маринела установила, че Полски Тръмбеш е община, в която има нужда от още една аптека. После се намерил и имот за това в центъра на града. Семейството инвестира в обекта над 150 000 лева, който е над 400 кв. м и в него влиза и фризьорският салон „Лина”. Мъжът на Маринела пък е с корен от Раданово, а иначе Михаил Михайлов има автокъща в областния град. Така семейството решило да се захване с новото начинание и купува помещенията през март т.г.

Откриването на аптека „Маринела”.

ОСВЕН ТОВА ВЪПРОСНОТО ПОМЕЩЕНИЕ ПРЕДИ ВРЕМЕ Е БИЛО АПТЕКА и това също е част от късмета на Маринела Веселинова. Собствениците са предлагали или наем, или продажба, но фармацевтката решила,че е по-добре да купи терените и помещенията. След ремонта аптеката отвори врати преди малко повече от месец. Тя е втората аптека в Полски Тръмбеш, която работи по Здравната каса, но е първата с работно време събота и неделя.

„…Всичко стана лесно и бързо – лиценза, договора с касата. Всички бяха много ентусиазирани, че отварям аптека в Полски Тръмбеш. Освен овации за работното време през почивните дни хората са много доволни и от факта, че имам ПОС терминал, защото такава услуга не е имало тук. Успяваме бързо до доставим лекарствата, които се търсят, и смятам, че хората са доволни. Ще се постарая да има голяма номенклатура от лекарства, за да съм полезна и да не се налага жителите на общината да пътуват до съседни градове, при нас може да се пазарува и на отделни блистери, а не цели опаковки от лекарствата, има и доставки в рамките на деня, не искам да се чака с дни за поръчани лекарства…”, разказва младата аптекарка. Тя пътува всеки ден от В. Търново до П. Тръмбеш и обратно и е сигурна, че ще се справи въпреки двете малки деца.

Маринела Веселинова

Разчита на колегите в аптека „Маринела” – Евгения Атанасова, която е помощник-фармацевт, и Даниел Веселинов, оператор. 28-годишният мъж е от Раданово, икономист по образование, а сега учи магистратура по здравен мениджмънт. Даниел е и „момче за всичко”, а чудесните снимки от откриването на аптеката са негови. На тържеството е присъствал кметът на общината Георги Чакъров, водосветът е извършен от отец Димитър от църквата в града, а вкусните хапки на кетъринга са на местната фирма „Силви”. Най-хубавото пожелание при откриването е било „Маринела” да стане верига от аптеки, с усмивка допълва още собственичката, и подчертава, че много обича работата си и да бъде полезна на хората.

Нели СУКОВА

Снимки Даниел ВЕСЕЛИНОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.