40 деца се забавляваха в „Лято в библиотеката”, игрите завършиха с Ден на таланта

ПРОЕКТЪТ „ЛЯТО В БИБЛИОТЕКАТА” В ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ завърши с Ден на таланта. Два месеца – през юли и август, в читалищна библиотека „Отец Паисий 1905” за поредна година се проведе традиционната лятна работа с деца. Заниманията започнаха на 5 юли и завършиха на 25 август, като се провеждаха всеки вторник и четвъртък от 10:00 ч.

При изготвяне на програмата за 2022 г. се ръководихме от идеята децата да четат, играят, творят, да стимулираме техното въображение и умения. Проведохме часове по програмиране, четене, рисуване и апликиране, куклен театър, развлекателни игри на закрито, игри с въпроси и отговори за различните професии, разказват библиотекарите Маргарита Христова и Магдалена Ангелова, които водиха заниманията.

Представиха куклен театър по приказките „Трите прасенца”, „Косе Босе”, „Червената шапчица”. Децата рисуваха на стреч фолио и украсиха беседката в двора с рисунки. Имали са час по безопасност на движението по пътищата, надникнали са и в тайните на Космоса. В часа по забавна география и история е имало и разходка по интерактивна карта на света, изработвани са тематични предмети – роботи, светофари, галактики.

В импровизираната лаборатория са провеждани опити и наблюдения. Ново за децата и библиотекарите е било запознаването със занаята плъстене на вълна. Валентина Павлова, която от доста време упражнява това свое хоби, е изнесла своя първи урок пред децата, които са били впечатлени от работата с цветната мека вълна в ръцете на майсторката.

В лятната работа с деца участваха над 40 деца, част от които живеят в чужбина и в други градове в България и гостуват в Полски Тръмбеш за ваканцията. Те посещаваха часовете с огромно желание и ги очакваха с нетърпение, споделят още двете библиотекарки.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.