Двама братя отвориха строителна борса в Петко Каравелово с пари от гурбет във Франция

ДВАМАТА БРАТЯ НУРАЙ И СЕБАЙДИН ОТВОРИХА СТРОИТЕЛНА БОРСА в Петко Каравелово. Новата придобивка работи от броени дни, а за откриването е ползван кетърингът на фирма „Силви” от Полски Тръмбеш. 36-годишният Нурай и 32-годишният Себайдин от години работят във Франция и имат вече собствен бизнес там в строителната сфера. Те са единствени от селото, които ходят на гурбет във Франция. Повечето техни съселяни работят основно в Германия и Холандия.

Братята със съпругите си

Живеят в тузарски квартал на Лион от шест години, но редовно си идват в родината при семействата. Нурай има дъщеря на 15 г. и син на 12, а в базата любезно ни посреща съпругата му Севджихан. По-малкият брат е щастливо женен за Гюляр и има едно момче, на 7 г. Семейството решило малкият да започне училище във Франция и го записали там, но не му харесало и сега учи в родното си село.

Работим за французи, а ни харесаха работата от „уста на уста” и без друга реклама, споделя Нурай Асанов. Преди време във Франция ги завел чичо им Мехмед, а после пробили в бранша сами. Братята установили, че във Франция по селата има много малки и големи строителни борси и тогава им хрумнала идеята да направят складова база и в Петко Каравелово.

Официалното откриване

Младите предприемачи от „Асанови” ООД решили да инвестират над 300 000 евро в строителна борса в родното си село, която ще ползват от околните населени места. В нея има всичко, нужно за строителството – дървен материал, дребна железария и т.н.

One thought on “Двама братя отвориха строителна борса в Петко Каравелово с пари от гурбет във Франция

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.