Остава сравнително топло, от петък са възможни чести превалявания

В сряда ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места в низините и край водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност, която до обяд ще се разкъса и намалее до слънчево. Следобед ще се развие купеста облачност, но валежи не се очакват. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 11 и 13 гр. Максималните температури ще са между 26 и 28. Атмосферното налягане ще е без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина ще има променлива до значителна облачност. Около и след обяд ще се развие и купесто-дъждовна облачност, от която на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен вятър от североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 11 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 37.0 гр. през 1962 г., най-ниската измерена минимална температура е 5.8 гр. през 1993 г. Слънцето ще изгрее в 06 часа и 49 мин. и ще залезе в 19 часа и 41 минути. Фаза на Луната: четири дни преди пълнолуние.

В четвъртък ще бъде предимно слънчево. Сутринта на места в низините и край водните басейни ще има мъгла или ниска слоеста облачност, която до обед ще се разкъса и намалее до слънчево. Следобед ще се развие купеста облачност без валежи. Ще духа слаб вятър от североизток. Минималните температури ще бъдат между 11 и 13 гр. Максималните температури ще са между 26 и 28.

В петък ще има променлива, предимно средна и висока облачност. Привечер в западните райони ще се развие и купесто-дъждовна облачност, от която на места ще вали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб от север-североизток. Максималните температури ще са между 28 и 30 гр.

В събота ще има разкъсана до значителна облачност, от която на отделни места ще превали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Вятърът ще бъде слаб от север-северозапад, с временно усилване по конвективната облачност. Максималните температури ще са между 28 и 30 гр.

В неделя облачността ще е променлива до незначителна около и след обяд. Температурата ще се понижи и ще бъде между 26 и 28 гр. Привечер облачността ще се увеличи и неделя вечерта и в понеделник през нощта на места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад.

В понеделник ще има разкъсана до значителна облачност, от която на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще бъде слаб от северната четвърт. Максималните температури още ще се понижат и ще бъдат между 23 и 25 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в четвъртък до обяд ще има променлива облачност. Около и след обяд ще се развие и купесто-дъждовна облачност, от която само на отделни места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа умерен вятър от северозапад в сряда, а в четвъртък от югозапад. Максималните температури ще се повишат и в четвъртък на 1200 м ще бъдат около 22 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 15 гр. В петък до обяд ще има променлива облачност. Около и след обяд ще се развие и купесто-дъждовна облачност, от която на места ще вали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен вятър от югозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 23 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 16 гр. В събота, неделя и понеделник ще има разкъсана до значителна облачност. Ще се развие и купесто-дъждовна облачност, от която на места ще вали краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Ще духа умерен вятър – в събота и неделя от запад-северозапад, в понеделник от север-североизток. Максималната температура ще се понижи и в понеделник на 1200 м ще бъде около 17 гр., а на 2000 м ще е около 10 гр.

Дежурен синоптик: Димитър Александров

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *