Общество

В 20 ателиета твориха хора с увреждания на фестивал в областния град

ВЕЛИКО ТЪРНОВО БЕ ДОМАКИН НА ТРЕТОТО ИЗДАНИЕ НА ФЕСТИВАЛА НА СПОСОБНОСТИТЕ, ДАВАЩ ТРИБУНА И ПОЛЕ ЗА ИЗЯВА НА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ. В парка „Марно поле“ бяха разположени 20 ателиета, в които участници от различни краища на България демонстрираха дарби и таланти. Събитието бе открито от заместник-кмета на старата столица Снежана Данева-Иванова, която заяви пред присъстващите, че Общината винаги е готова да подаде ръка на нуждаещите се и подкрепя идеята мероприятието да се превърне в ежегодно.

„Благодаря на Община Велико Търново за прекрасното партньорство и домакинство, за да се реализира фестивалът тук. Хората със затруднения могат всичко, като останалите – да творят, да танцуват, да пеят, трябва им малко подкрепа и обич. През годините за всичко това работиха много експерти, специалисти, родителите, които се бориха да дадат шанс на децата си и не ги оставиха в домове“, коментира Мария Недялкова – председател на Управителния съвет на Българската асоциация за лица с интелектуални затруднения, която е съорганизатор на проявата.

В рамките на фестивала бяха представени древна живописна техника, изработване на шалове и гоблени, рисуване върху керамика, създаване на сувенири и т.н.

Събитието завърши с концерт в Голямата зала на Община Велико Търново.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *