На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации от физическите и юридическите лица. Гражданите и фирмите имат възможност еднократно да коригират данните, посочени в годишната декларация за облагане на доходите на физическите лица и формуляра за облагане с корпоративни данъци на юридическите.

Това става с подаването на еднократна коригираща декларация след изтичане на срока за подаване на годишната данъчна декларация, но преди 30 септември на текущата година за промени, свързани с декларираните данъци от предходната година. Физическите лица могат да направят корекции след 30 април до 30 септември. За юридическите лица, едноличните търговци, земеделските стопани, избрали да се облагат като еднолични търговци, и физическите лица, извършващи дейност като търговци, този срок започва след 30 юни и продължава до края на септември. Те подават коригиращата си декларация онлайн, чрез електронните услуги на приходната агенция, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или с електронен подпис.

2 thoughts on “На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи декларации

 • 19.09.2022 в 16:19
  Permalink

  А местната ръководна зоза нема ли вече да фърчи – зер връзката й Георги Димов веке го разследват, след като позорно бе изгонен от НАП онзи ден?!
  Питам за един приятел, де …

  Отговор
 • 19.09.2022 в 23:56
  Permalink

  Събирала си багажа, били й дали срок сама да си тръгне от нашенската Дирекция, очаква се скорошно развитие по случая.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.