Дават стипендия на бъдещ лекар в памет на д-р Иван Толеков

УЧЕНИКЪТ С НАЙ-ВИСОК УЧЕБЕН УСПЕХ ОТ ПМГ „ВАСИЛ ДРУМЕВ“, КОЙТО ЩЕ СЛЕДВА МЕДИЦИНА, ЩЕ БЪДЕ ПООЩРЕН СЪС СТИПЕНДИЯ В памет на бележития великотърновски хирург д-р Иван Толеков. Средствата ще покрият цялото му 5-годишно обучение в един от медицинските университети в София, Варна, Пловдив, Плевен, Софийски университет „Св. Климент Охридски“ или Тракийски университет – Стара Загора. Цялата сума е осигурена от семейството и близките на покойния лекар и ще постъпват директно по сметката на съответния вуз.

Изборът да бъде подкрепен зрелостник, възпитаник на ПМГ „Васил Друмев“, не е случаен. Самият д-р Иван Толеков е завършил средното си образование в елитното школо. Идеята за учредяване на стипендията била приета радушно от ръководството на учебното заведение.

„Това е една инициатива в памет на човека, който цял живот даряваше добрина и грижа на всички нас, и който завинаги ще остане в нашите сърца“, споделят близките на медика.

Д-р Толеков почина внезапно в края на април т.г. Той посвети три десетилетия на пациентите от Втора хирургия на МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“ и благодарение на труда и професионализма му, са спасени хиляди животи.

Бележитият лекар остава в паметта на жителите на региона със своето голямо сърце, отзивчивост, отдаденост на нуждаещите се и винаги ще бъде за пример на избралите да упражняват най-хуманната професия.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.