Свят

Звездата на руската естрада Алла Пугачова осъди конфликта в Украйна

Звездата на руската естрада Алла Пугачова осъди днес конфликта в Украйна – в момент, когато Кремъл потиска всяка критика, предаде Франс прес.

В профила си в Инстаграм, където тя има близо 3,5 милиона последователи, 73-годишната певица реагира на включването на съпруга й – актьора и телевизионен водещ Максим Галкин – в списъка на чуждестранните агенти в Русия.

Моля да ме включите в списъка на чуждестранните агенти на моята любима страна, защото съм солидарна със съпруга си – един честен, почтен и искрен човек, истински руски патриот, неподкупен човек, който иска родината му да процъфтява и да живее в мир, написа Пугачова в Инстаграм, обръщайки се към руското министерство на правосъдието. Тя пише също, че съпругът й иска в Русия да има свобода на словото, а руските момчета повече да не гинат „в името на илюзорни цели“.

Галкин, който открито критикуваше военната кампания в Украйна, се намира в чужбина. До момента Пугачова не беше се изказвала  публично за конфликта. Руски медии отбелязват, че тя е напуснала Русия преди началото на офанзивата. Наскоро певицата е била отново в Москва, а на 3 септември бе забелязана на погребението на последния съветски ръководител Михаил Горбачов.

Алла Пугачова се е срещала нееднократно с президента Владимир Путин, но никога не го е подкрепяла открито, отбелязва Франс прес.

БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *