Екскурзоводски тур „По стъпките на българската държавност” организира Историческият музей

На 22 септември до 12 часа посещенията на Царевец и в църквата „Св. 40 мъченици” са безплатни

 

Регионалният исторически музей – Велико Търново, организира в празничния 22 септември екскурзоводски тур „По стъпките на българската държавност”. Инициативата е по повод 114 години от обявяване независимостта на България и един от акцентите в програмата на честванията във Велико Търново.

Екскурзоводската обиколка, придружена с беседи, ще е по историческите места, свързани с българската държавност и обявяването на независимостта в квартал „Асенов“ и на крепостта Царевец.

Началото е от 10,00 часа в църквата-музей „Св. Димитър Солунски”. Маршрутът ще мине през църквите-музеи „Св. 40 мъченици“ и „Св. св. Петър и Павел”, малката порта на Царевец и ще завърши на паметника пирамида в крепостта. По паметните места обиколката ще води екскурзоводката Магдалена Русева. Всички са поканени, а желаещите могат да се включат в пешеходния тур във всеки етап.

В празничния ден до 12,00 ч. отворени за безплатни посещения ще са църквата музей „Св. 40 мъченици” и крепостта Царевец.

От 12,00 до 16,00 ч. на 22 септември входът за АМР „Царевец” ще е платен, след което се преустановява достъпът на посетители в резервата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.