Ексшефът на болница „Лозенец“ подсилва хирургичния екип на МОБАЛ

Доц. д-р Радосвет Горнев ще оперира пациенти и ще обучава млади медици във В. Търново

 

ИМЕНИТИЯТ ХИРУРГ ДОЦ. Д-Р РАДОСВЕТ ГОРНЕВ СТАВА ГОСТУВАЩ СПЕЦИАЛИСТ В МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“. Бившият директор на столичната болница „Лозенец“ ще провежда прегледи, ще участва в планови операции и ще обучава специализанти в областната клиника. Медикът притежава близо 30-годишен опит и ще помогне за повишаване на здравната грижа в старата столица и региона. В края на миналата седмица той проведе първата си визита в МОБАЛ и успя да консултира безплатно 25 пациенти. Сред тях бяха възрастни, хора в активна възраст и дори бебета. Основните проблеми, поради които хората се обърнаха към медика, бяха хернии на коремната стена, следоперативни хернии, жлъчнокаменна болест, онкологични заболявания на храносмилателната система, тумори на гърдата и хемороидална болест.

Доц. д-р Горнев с една от доволните пациентки при визитата му във В. Търново.

„Добра политика за всяка болница е да привлича специалисти с национално и международно признание да лекуват и преглеждат пациенти във всички региони. По този начин се подсилва кадровият потенциал в лечебното заведение и се осигурява адекватна и навременна грижа за пациентите в редица направления“, сподели изпълнителният директор на клиниката д-р Красимир Попов.

„За мен е важно да бъда в полза на пациента навсякъде, винаги и с каквото мога. Всички наши граждани в цялата страна трябва да имат равен достъп до качествени здравни услуги. Като гостуващ специалист в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, виждам толкова голям, сплотен екип от доказани професионалисти и се радвам, че ще имам възможност да работя заедно с тях“, коментира доц. Горнев.

Началникът на Отделението по хирургия д-р Николен Стойнов приветства изявения специалист и изрази мнение, че такъв вид сътрудничество е изключително ползотворно, тъй като обменят безценни знания и опит.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.