Водещи новиниГорна ОряховицаОбщество

Доброволци от Г. Оряховица се притекоха на помощ на бедстващите след наводнението в Карловско

СТАНАЛИЯТ ПОПУЛЯРЕН КАТО ДЯДО КОЛЕДА ОТ ГОРНА ОРЯХОВИЦА ГЕОРГИ СИМЕОНОВ И ШЕСТИМА ДУШИ ОТ ДОБРОВОЛНО ФОРМИРОВАНИЕ „Раховец“ в железничарския град подадоха ръка на хората, останали без домове след наводнението в Карловско. Те отидоха да помагат за разчистването на къщите от тинята и за справяне с огромните материални щети в село Богдан.

Георги пристигнал още на 6 септември и от тогава до днес не спира да оказва подкрепа на нуждаещите се. Планира тазгодишната му благотворителна кампания за Рождество Христово да е с кауза именно за сънародниците ни от Богдан.

Представителите на горнооряховското доброволно формирование са дошли тази седмица в селото. Смелите мъже са оборудвани с нови облекла, колички, лопати, ръкавици и още при пристигането си са получили и първите задачи от създадения на място координационен център.

„Щетите, нанесени от наводнението, са изключително големи. В селото живеят предимно възрастни хора, но никой не се оплаква. Всеки прави каквото може, но наистина има голяма нужда от помощта на доброволците от цялата страна. И ние ще помагаме с каквото можем на хората, но възстановяването ще отнеме много време“, споделят доброволците от общинското формирование „Раховец“.

„Много мъка видях през тези дни. Хората буквално са загубили голяма част от живота си и имат нужда от всичко – дрехи, обувки, одеяла, най-вече от строителни материали. Нека подадем ръка и им помогнем“, призовава Георги.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *