Кирил Петков от „Продължаваме промяната“: Време е България да се развива по нов и модерен начин, без корупция, като отключим потенциала, който имаме

Много е приятно, като виждам как всички хората във Велико Търново осъзнават значението на празника на Независимостта на България. Това, което обсъждахме при срещите си с гражданите, бе, че на този ден през 1908 г. България е извоювала Независимостта си по начин, по който изцяло е зависила от себе си. Реално като българи сме показали, че можем да си извоюваме и отстояваме независимостта без да разчитаме на някоя велика сила. Този Ден трябва да е пример. Крайно време е да се разкъсат веригите на всички задкулисия и зависимости в страната ни и да продължим напред с вяра, както са го направили предците ни преди 114 години. Това заяви навръх Деня на Независимостта във Велико Търново Кирил Петков от „Продължаваме промяната“.
Той присъства на тържествените прояви на 22 септември в болярския град заедно със съпругата си Линда. Заедно с кандидат-депутатите от листата за Великотърновския регион и съпартийци, бившият премиер се срещна и разговаря с граждани в центъра на Велико Търново. Петков бе обграден от младежи, които го поздравяваха и искаха да си направят снимка с него.
Кирил Петков сподели, че при обиколките му из страната пенсионерите му благодарят, че коалиционното правителство е успяло да повиши пенсиите. Той е категоричен, че от „Продължаваме промяната“ ще направят всичко необходимо, за да продължи тази политика, а целта е пенсиите да изпреварват инфлацията.
„Младите семейства видяха като първа стъпка безплатни детски градини, но се надяват да има повече детски градини. Хората много разчитат на нас за борбата с корупцията, защото показахме със случая „Капитан Андреево“, че можем и не ни е страх. Но имаме още много работа да вършим. Затова обещаваме, че първата институция, която ще направим наистина работеща, това ще е КПКОНПИ. Така в България ще имаме институция, която да не се страхува и влияе от мафиоти, от задкулисия, от „големите“ на деня, а да приложи закона абсолютно равно пред всички“, коментира Кирил Петков.
На въпрос дали ще бъде създаден стабилен кабинет след изборите, Петков подчерта, че това зависи от избирателите.
„Вярвам, че има голям шанс това да се случи. Реално тази тройна коалиция, която се заформя, има персперктива да обедини над 50 % от депутатите в Народното събрание, но дали това ще се случи, зависи от хората. Избирателите трябва да излязат да гласуват и да го направят с идеята, че така се слага край на над 30-годишния преход. Време е България да се развива по нов, модерен, прозрачен начин, без корупция и да отключим потенциала, който всички знаем, че го имаме“, категоричен е Петков.
По отношение на приоритетите на „Продължаваме промяната“ за излизане от кризите, той обяви, че първо ще продължат с помощите за ток за бизнеса и за домакинствата.
„За газа ще продължим по същия метод, така че да имаме стабилност на енергийните източници. Искаме да повишим минималната работна заплата и тя да е 50 % от средната работна заплата като стане 860 лева, за да може тези хора, които са най-засегнати от инфлацията, да имат шанс да посрещат разходите си. Ако успеем с Антикорупционната комисия да удържим държавните средства да не изтичат, както досега през последните години и ги вкараме в социалните мерки и като подпомогнем бизнеса за енергийните източници, това ще е една много добра формула за удържане на кризата“, изтъкна Кирил Петков.
В навечерието на Деня на Независимостта Кирил Петков и кандидатите за народни представители от региона бяха гости на премиерното излъчване на филма “Златната граница: Капитан Андреево”.
„Лентата разказва как едно престъпление се е случвало всеки ден в продължение на години. Защо никой не е вярвал, че някой ще посмее да го спре? Цената, която сме плащали за него, е здравето на всички българи. Една история за корупцията, която убива.
Филмът разказва още за схемата на най-голямата сухопътна граница в Европа, където частна фирма се е настанила в продължение на 10 години и осъществява фиктивен санитарен контрол. По този начин до българската трапеза абсолютно контролирано са достигали тонове отровна храна.
Цялата история е разказана от първо лице от хората, разкрили корупционната схема, превърнала се в символ на завладяната от мафията държава“, споделиха кандидати за народни представители от „Продължаваме промяната“.

Веселина АНГЕЛОВА

снимки-авторът

2 thoughts on “Кирил Петков от „Продължаваме промяната“: Време е България да се развива по нов и модерен начин, без корупция, като отключим потенциала, който имаме

 • 22.09.2022 в 16:59
  Permalink

  НА ВСИЧКИ Е ЯСНО, МЛАДИТЕ ХОРА НА БЪЛГАРИЯ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ПРОМЯНАТА, А БАБИТЕ ЗА БОБКО !!! ДАНО, ПОВЕЧЕ МЛАДИ ХОРА ДА СЕ МОБИЛИЗИРАТ И ДА ОТНЕСАТ МИНАЛОТО !!! УСПЕХ !!!

  Отговор
 • 23.09.2022 в 12:14
  Permalink

  Цъфнало, цъфнало цвеке шарено, но не на моминото пенджере…
  Бабите и дядовците от БСП ще играят шах и ще танцуват суинг, а внуците ще пипат парапета или ще изследват Grindr-a. Честито! Горчиво!
  За да има истинска промяна и диверсификация, всеки да плаща ток, вода, газ, бензин, храна и т.н. по тарифите, осигурени от любимците, за които е гласувал!
  Иде Видовден.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.