„Сънувала търновска царица“ изкара стотици на Голямото търновско хоро

С песента „Сънувала търновска царица“ в изпълнение на фолклорната певица Илка Александрова започна Голямото търновско хоро, което е една от емблемите на Деня на Независимостта в старата столица. Хорото се изви на няколко ката и стигна сградата на пощата. Обикновени хора, облечени в носии участници в тържествата, всички заиграха, а веселото настроение обхвана всички.

Още преди началото му търновци се бяха разиграли на игривите песни на певицата, която изнесе пред сградата на Общината едночасов концерт.

Илка Александрова пя от сърце и душа пред търновци, още повече, че, както сподели, това е нейното първо явяване пред взискателната великотърновска публика. Песните й, обичани и познати, бяха аплодирани бурно.

Ана Райковска

Сн. авторката

One thought on “„Сънувала търновска царица“ изкара стотици на Голямото търновско хоро

  • 23.09.2022 в 13:08
    Permalink

    Значим празник и повод за достойнство и поука! Хубав празник, събрал хора от цяла България! Абсолютен почитател съм на българския фолклор и българските обичаи! Не мога да разбера обаче хората, играейки хоро точно на тази песен – на какво се радват-,, ще загине българското царство! “ Не мога да проумея, хората слушат ли/знаят ли/ текста и произтича ли нещо от това?!?

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.