Търновци с часове си пазиха място, за да гледат шоуто на военните оркестри

Истински шоу спектакъл на великотърновци изнесоха военните музиканти, участници в XV международен фестивал на военните оркестри. Те показаха, че не само могат да свирят, но и да танцуват, а хореографиите, които изпълниха, бяха радост за окото.

Първи атрактивни строеви хватки с пушки „Манлихер“ показа Представителният блок на Националния военен университет. Те бяха бурно аплодирани от събралите се стотици хора, някои от които чакаха спектакъла и си пазеха най-доброто място за наблюдение от часове. След тях излезе Фестивалният духов оркестър „Маестро Николай Косев“, домакин на фестивала. Той е съставен от музиканти от Националния военен университет „Васил Левски“ и Втора тунджанска механизирана бригада, а диригенти са капитан Цветомир Василев и старшина Емил Костурков.

С фолклорен състав участва в старата столица Военният духов оркестър на гарнизон в Браила. Момичетата и момчетата в румънски носии представиха атрактивен танц с дървени палки, който се хареса много на търновци. Подсилен с мажоретен състав от Троян, своята шоу програма изнесе Представителният оркестър на Сухопътните войски. По традиция последни се представиха гвардейците под диригентството на подп. Ради Радев.

Фестивалът на военните оркестри се провежда под егидата на министъра на отбраната.

Ана РАЙКОВСКА

Сн. авторката

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.