Велико Търново с рекорден приход от продажба на имот, изтъргува неработещ от 12 г. хотел за 1,7 млн.

Превръщат „Трапезица“ в туристическо бижу

 

Община Велико Търново постигна приватизационен рекорд, прибирайки 1,7 млн. от неработещ от 12 години хотел. Фирма „Вимар инвест“, която държи и известната ресторантска верига „Щастливеца“, плати крупната сума за туристическа спалня „Трапезица“. Това е рекордно постъпление от продажба на имот в историята на града. Парите вече са по сметките на кметството и съгласно решението на Общинския съвет ще бъде използвана за обновление на инфраструктурата на старата столица. Освен солидните приходи старопрестолната хазна ежегодно ще прибира и големи суми от данък сгради и такса смет от същия обект, който досега пустееше и не носеше никакви постъпления.

В истинско туристическо бижу пък се канят да превърнат сградата новите й собственици. „Възложили сме проектиране. Тъй като става дума за паметник на културата в ансамбъл, се съобразяваме с всички изисквания, за да запазим визията – характерните тухли и елементи. Със сигурност новият хотел ще бъде енергийно независим, а на покрива му ще се разположат соларни панели. След като изготвим проекта за обновление, ще си направим и сметка за инвестициите, но сградата ще стане красива и жителите и гостите ще са доволни – нещо, към което сме се стремили във всичките си бизнес начинания“, коментира шефът на компанията Вилислав Димитров.

Тепърва ще се решава и въпросът с паркирането, който стои пред всеки притежател на имот в болярския град, допълва още той.

С. НАЙДЕНОВ

2 thoughts on “Велико Търново с рекорден приход от продажба на имот, изтъргува неработещ от 12 г. хотел за 1,7 млн.

  • 22.09.2022 в 10:34
    Permalink

    Да е жив и здрав кмета, колко да е рекордно по един бонус за м……и на служителите

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.