„България – това са селата и малките общини, които остават забравени от държавата“

Цвета Галунова неотклонно следва каузите, заради които замени шахматната дъска с политиката

 

„Шахматът много прилича на политиката. Умението да построиш стратегия за постигане на дадена кауза, е като да изграждаш стратегия на шахматната дъска.”

Това заяви кандидатът за народен представител от листата на „БСП за България” във Велико Търново Цвета Галунова по БТВ радио. 27-годишната кандидат-депутатка е европейски шампион по шах. Беше депутат в 47-ото народно събрание като представител на гражданската квота.

„Предишният отбор пречеше на целите ми да помагам на хората. Идеята на гражданската квота е по-скоро привличането на експерти и хора, разпознаваеми сред българския народ, които могат да допринесат за по-широк спектър от избиратели“, добави Галунова.

„Оказах се неудобна за „Възраждане“, тъй като бях един работещ и активен човек. А БСП дава възможност на младите хора да се изявяват и да получат шанса да се борят за доброто на хората. Влязох в политиката с идеята да помагам и това е моята цел. Не е нормално да стоя в залата и просто да натискам едни бутони. Именно заради това не се съобразих със заръките на „Възраждане“ да не търся подкрепа за своите каузи и преминах в листите на БСП.

БСП е партия, която провежда политики. Идеите, които имам, не са толкова агресивни, колкото ги правеха от „Възраждане“, обяснява Цвета Галунова. Сега тя продължава да води битката си за повече пари за българската култура, за спасяване на читалищата, за достойно финансиране на музеите, за повече българска музика в обществените медии.

„Аз съм за запазване на българския лев, защото това е форма на финансов суверенитет, и не трябва без обществен дебат да се впускаме в тази посока, която е невъзвратима. България трябва да бъде част от избора на решенията в ЕС. Моите каузи са в социалната сфера, а БСП се бори за хората, за които сякаш държавата не е помислила достатъчно. Това са българските пенсионери и работещите на минимална заплата. България са селата и малките общини, които остават забравени от държавата, обезлюдяващите села и закриващите се училища“, посочи тя относно приемането на еврото и политиките, свързани с ЕС.

Цвета Галунова сподели мнението на хората, с които се среща. Те се обединяват около това, че няма нужда от нови и нови избори, за които се дават безбожни пари, докато в същото време българи от бедност ровят по кофите. „Изгонването на руските дипломати е грешка, която постоянно визирам, постът на министър-председателят не беше по мярка“, каза в заключение тя.

10 thoughts on “„България – това са селата и малките общини, които остават забравени от държавата“

 • 23.09.2022 в 10:24
  Permalink

  Фотошопирания символ на българското село и селското в политика –Цвета Галунова. Чичко паричко (Явор Божанков) яко се е изръсил.

  Отговор
 • 23.09.2022 в 11:04
  Permalink

  Когато плюете честните в политика малко се замислете. Цвета Галунова е образец за честна политика и чиста игра. Ако идеята и е била да остане водач на листата на Възраждане щеше да го постигне с послушание и мълчание, но щеше да е съучастник в модела на Възраждане, който явно не е в полза за страната ни. Избрала е да се бори, а не да се кланя на партийни централи. Идеите и за развитието на България са актуални.Относно „селското“….тя е обиколила Европа няколко пъти и отлично познава тамошните модели, знае какво да направи за България.

  Отговор
  • 23.09.2022 в 12:05
   Permalink

   Там е проблема я…Галунова не е честна…

   Отговор
   • 23.09.2022 в 12:52
    Permalink

    Много гласоподаватели отблъсква нейното присъствие в листата. Особено след като се разбра че е гласувала за падането на правителството на вота на недоверие.

 • 23.09.2022 в 13:55
  Permalink

  Наблюдавах и цялата дейност в НС. Не съм виждал по-принципен човек в политиката от нея. Проблемът е не в честните политици, като Цвета Галунова, а в послушните, които изпълняват само партийните повели на вождовете. В Това отношение Възраждане достигнаха негативизма, който е възможен в политиката. Да не говорим, че нямат нито една разумна идея за развитието на държавата. Вярвам на политици като Цвета Галунова.

  Отговор
  • 23.09.2022 в 15:12
   Permalink

   Съдържателен дебат на страниците на Борба. Честна ли е Цвета Галунова? По дефиниция честен е само девствения политик. Очевидно Галунова не е девствена– преминала е и през други партии. Минали са я, минават я и ще я преминават. Както казваше др. Нерез-анов от филма Маргарит и Маргарита „за да получиш трябва да дадеш“. А Цвета е давала много, и на Възраждане (Коцето) и на БСП-то (Божанков). Трябва да се развива момичето. След като шахматът я пенсионира.

   Отговор
 • 23.09.2022 в 15:40
  Permalink

  До Филипов: Не само Вие сте я наблюдавал, някои я наблюдават от самото й появяване на небосклона. Твърдите, че й вярвате като „политик“. А откога стана момето политик? Единственото постигнато в парламента е обновяването на гардероба й. И намърдването на приближения „стан“ на хранилката. Както и опита за пробутване на лобистка поправка в полза на любимия веско маринов (идеята, впрочем, е открадната от г-жа Нона Йотова и други предишни депутати). Да Ви имам наблюдението и трезвата преценка!

  Отговор
 • 23.09.2022 в 15:53
  Permalink

  До Иво: „Образец за честна политика и чиста игра“? Препоръчвам да изгледате всичките й смешни клипчета, изработени от любимия, особено този от Габрово, където тръбеше за „НАШИТЕ деца“, или от паметника „Майка България“ при отбелязването на годишнината от Ньойския договор. Да се насладите на заучените жестове и сладникави словца. На пародийните сакенца на цветчета и роклички с дантелки. „Обиколила Европа няколко пъти“. Да, дори до папата стигна, но благодарение на гласувалите за идеята на „Възраждане“. Попълни си банковата сметка, накупи си по-свестни дрешки, нагласи се шеф на нова шахматна организация. С две думи: подготви си терена, за да живее за сметка на бюджета и нищо да не работи. Добре усвоила уроците на един пишман специалист и една посредствена „англицистка“.

  Отговор
 • 23.09.2022 в 16:47
  Permalink

  Някои хора пишат, обладани от собствената злоба. Те друго май си и нямат. Когато стигант ниивото на Цвета Галунова, тогава може да говорят. Само че няма как да стане. Тя е обиколила Европа далеч преди да стане депутат. До колкото знам бизнес няма, така че няма как да си попълни банковата сметка. Всички знаем, че в политиката пари няма. Клиповете са и достатъчно силни, а Възраждане злобеят защото са бита карта още при създаването си. Повече политици като Цвета са нужни на България. Висока класа е!

  Отговор
 • 23.09.2022 в 19:04
  Permalink

  Трудно се коментират жалките опити на фалиралата партийка „Възраждане“ да охули един от най-достойните си депутати. Няма и смисъл. Цвета Галунова е образец за това, че честният политик трудно се вписва в българските практики и корумпираното обществено мислене. Дребните злобни човечета явно няма с какво да се занимават, знаейки собствената нищета. Аз продължавам да вярвам на политици като Цвета Галунова! Единствената ми критика към нея е, че е приела да бъде чак четвърта в листата, но тя е достоен човек и ще успее! Хората ще я оценят!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.