Хороскоп за месец септември

Септември ще е подходящ за учене, усъвършенстване, изпипване на детайли, както и за ремонти в дома

 

Септември е граничният месец между два сезона. Все още предпочитан за жадувана спокойна почивка, но и за старт на новите есенни дейности. Месецът, който поставя началото на учебната година и началото на новия цикъл от забързаност, ангажименти, но и сладко време, прекарано със семейството вкъщи. Що се отнася до планетите, към началните дати на месеца имаме пет ретроградни планети: Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон. Как да ни върви с лекота? Отговорът е – трудно и мудно. Е, но всяко зло е и за добро. По време на тяхната ретроградност ние учим и ставаме все по-добри, усъвършенстваме се, а и изпипваме нещата в по-дребни детайли. От страх да не сгрешим. На всичкото отгоре, и Меркурий е дал заявка да започне своята ретроградна фаза в периода 9 септември – 2 октомври. За него си знаем – забранява подписването на договори, закупуването на техника, но пък добре протичат ремонтните дейности и подобряването на уюта вкъщи. Така че, за мнозина септември, ако не е почивен, може да се окаже ремонтен. И без това българите сме известни, че ползваме отпуските си, за да стегнем нещо вкъщи. Приемайки звездните предизвикателства откъм положителната им страна, няма как месецът ни да не е щастлив и незабравим!


ОВЕН

Ремонт във връзката

 

През септември вие трудно ще разрешавате споровете, възникнали и от най-малките дреболии. Често ще повишавате тон и ще търсите начин да наложите своето надмощие. Невинаги това ще е възможно. Ретроградното движение на Меркурий ще се отрази върху партньорските ви взаимоотношения и върху това, че там се нуждаете от спешен ремонт. Трябва да ремонтирате начина, по който вие се отнасяте към хората около себе си. Може би не го усещате, но в много моменти вие сте прекалено откровени, дръзки и първични. Хората срещу вас пък са чувствителни и сантиментални и някак комуникацията се губи. Помислете върху това и поправете този свой маниер.


ТЕЛЕЦ

Щадете нервите

 

През септември вас най-много ще ви притеснява темата с парите, имуществото и загубите, които търпите заради глобално нарастващата инфлация. Мислите как и в какво да инвестирате, така че да имате добра възвращаемост. Ретроградното движение на Меркурий обаче изисква от вас да обърнете повече внимание на себе си, на своето тяло и на личния си живот. Да се храните здравословно, да спите спокойно. С постоянно натрапващи се притеснителни мисли за финансовото ви състояние как ще се получи? Е, ключът е във вас и сега е важно да се научите да съхранявате нервната си система. После ще е късно.


БЛИЗНАЦИ

Полъх на нещо ново

 

Периодите на ретрограден Меркурий винаги са ви радвали, защото това за вас е един прозорец от време, през който имате естествено забавяне на събитията и случките. Такова забавяне, че да ви позволи да си поживеете малко по-спокойно и да вкарате в ред ежедневните си дела. Месецът е хубав, вълнуващ и ви носи полъха на нещо ново, което може да се случи само ако загърбите старото зад себе си. Е, дошло е време за промяна, така че не страдайте по миналото, а приемете бъдещето. Идването на Първа есен в края на месеца ще ви донесе същите мисли – за промяна и полъх на нещо ново.


РАК

Обновете мисленето си

 

Не е изключено да се окаже, че живеете с много назадничави мисли и че никак не сте осъвременили схващането си за света. През септември всичко това ще лъсне и ще се забележи от другите хора. Използвайте времето на ретроградното движение на Меркурий, за да забавите темпото и да се погледнете отстрани, през погледа на вашите близки. Мнозина от вас точно през този месец са запланували важен домашен ремонт. Е, няма нищо лошо в това, дори времето е подходящо за подобна дейност. Само закупете материалите и уредите, ако ще влагате такива, преди 9-о число на месеца.


ЛЪВ

Не губете приятелства

 

Свикнали сте да бъдете заобиколени от различни хора, те да ви ухажват и да ви подкрепят във всяко едно начинание. Напоследък обаче действията ви невинаги са ръка за ръка с разумното и приятелите ви го виждат. През септември не очаквайте от тях да ви подкрепят да правите грешки. Напротив. Техните реакции ще са негативни, за да ви предпазят и спрат. Вие пък от своя страна ще си мислите, че нарочно се отделят от вашия живот и дори е вероятно да ги сметнете за свои врагове. Объркването вече е налице и сами ще попаднете в капана на омагьосания кръг. Ретроградният Меркурий през септември иска от вас да слушате и да се вслушвате, а не да се отцепвате.


ДЕВА

Щастлив месец

 

Септември е вашият месец и като такъв вие го обичате и имате големи очаквания за него. Той ще бъде доста благоприятен и ще ви постави в различни ситуации. Често пъти ще ви връща в миналото под формата на нахлуващи спомени или срещи с хора, които ви напомнят това-онова от ваши отминали години. Ретроградното движение на Меркурий не бива да ви притеснява, а напротив. То ще ви прави особено щастливи и мотивирани за действие. Действията ви обаче не бива да включват подписване на договори и стартиране на нови делови задачи. Но дори и това да ви се наложи, ще има шанс да преподпишете договорите след месец, когато Меркурий отново ще е директен.


ВЕЗНИ

Осланяйте се на чара си

 

Разчитайте на своя чар и обаяние през септември. По време на първата десетдневка вие често пъти ще се връщате в миналото и ще търсите възможност да поправите някои наскоро сторени грешки. след 9-о число, когато Меркурий ще бъде ретрограден във вашия знак, ще имате достатъчно време за преосмисляне на личното си ежедневие и намиране на възможности за личностно развитие занапред. Разбира се, че не всички хора около вас ще ви подкрепят и ще са съгласни с идеите ви, но това не бива да ви притеснява. Разногласията с вашето мнение са причина и да се замислите с кого можете да постигнете единомислие и с кого не.


СКОРПИОН

Пълно отстъпление

 

През септември няма да ви видим като напористи, вечно защитаващи своята кауза хора. Вие ще бъдете по-скоро плахи, нерешителни, често пъти отстъпващи дори и спрямо идеите, в които най-много сте убедени. Отстрани изглежда, че поведението ви е пораженческо. Ретроградният Меркурий също си казва думата и ви прави една идея по-отстъпчиви от друг път. Нуждаете се от почивка, от спокойствие и уединение. Септември няма да бъде месец за шумни събирания и разговори с много хора. Просто не ви се обсъжда нищо. Няма да можете да влезете и в консенсус. Поне няма да сте в състояние да защитите своята теза. Има и такива момнети.


СТРЕЛЕЦ

Сами си причинявате ядове

 

През септември ще правите всичко възможно, за да превърнете живота и ежедневието си от спокойни в неспокойни и враждебни. Първоначално хората ще ви възприемат като прекалено драматични, оплакващи се все от нещо, търсещи негативното във всеки аспект от живота си. Неусетно това ваше състояние ще прераства с течение на ретроградното движение на Меркурий в скрита, а след това и в явна агресия, като недоволството ви ще залива всички наоколо. Те ще ви дават сигнали, че нещо се случва с вас и с взаимоотношенията ви, което още повече може да ви подразни. Е, накрая ще се убедите, че причината е във вас, но ще бъде прекалено късно. Затова още в началото на месеца имайте едно наум.


КОЗИРОГ

Пренареждане на нагласите

 

Имате нагласата, че септември ще бъде лек и не толкова натоварен в професионално отношение месец. Тази нагласа обаче е лъжлива и вие трябва да се подготвите за неочаквани, но контролируеми обрати на работното място. Ретроградното движение на Меркурий удря тъкмо тази житейска сфера при вас, но за добро. За да ви покаже къде са най-големите ви пропуски и къде можете да наблегнете, за да подсилите своето старание и да спечелите още повече дивиденти. При мнозина това ще е месец на прелом – за вземане на важно решение за промяна на професионалното поприще. Вероятно е назрял моментът за нова работа, която да започнете през есента. В сферата на личния ви живот този месец ви предлага спокойствие и хармония с половинката.


ВОДОЛЕЙ

Закачки от съдбата

 

Септември често пъти ще ви връща назад във времето с цел да си спомните някои хубави моменти от вашето минало, или пък да си вземете някои поуки от сторени грешки. Моментът е прекрасен за поправяне на стари грешки или довършване на ангажименти, които са изостанали някъде зад гърба ви. Ретроградното движение на Меркурий ще ви поставя в ситуации, които ще ви се струват дори комични на моменти. Не се учудвайте, ако закъснявате за срещи, въпреки че сте си програмирали времето до секунда. Все нещо ще излиза в последния момент и ще руши железния ви план. Но всичко това е и за хубаво – защото ще ви покаже, че дори и да си правим планове, времето е по-силно от нас и то ръководи всички събития.


РИБИ

Борете се за своето

 

За вас септември ще се окаже един доста емоционално натоварен месец, който често пъти ще потиска настроението ви, но пък и нерядко ще ви кара да се чувствате щастливи, доволни и много обичани. Всъщност ще сте слаби, доста нерешителни и винаги чакащи подкрепата и одобрението на хората около вас. Имате ли тази подкрепа, ще сте най-щастливите. Липсва ли ви, ще изпадате в съмнения и чести депресии. Ретроградното движение на Меркурий може да ви причини някои парични ядове, и то заради вас самите. Защото ще ви липсва желание и мотивация за борба. Няма да искате да се борите за своето. Но няма кой да го защити, ако вие не го направите.

 

Тодор Емилов-Тео

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.