Очакват ни слънчеви дни, температурите постепенно ще се повишават

В петък на повечето места ще преобладава слънчево време, само в района на Предбалкана ще се натрупат повече облаци. Ще духа слаб до умерен вятър от северозапад. Минималните температури ще бъдат между 4 и 7 гр. Максималните температури ще останат между 16 и 18 гр. Атмосферното налягане много слабо ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива, временно и значителна. Следобед ще има превалявания от дъжд, а над 2000 м – от сняг. Ще духа умерен вятър от север-северозапад. Температурите няма да се променят съществено.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 31.3 гр. през 2020 г., най-ниската измерена минимална температура е 2.8 през 1961 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 06 минути и ще залезе в 19 часа и 12 минути.

Фаза на Луната:три дена преди новолуние.

В събота ще преобладава слънчево време със слаб западен вятър. Минималните температури ще останат без съществена промяна, а максималните ще се повишат и ще са между 18 и 20 гр.

В неделя и понеделник времето ще остане предимно слънчево. Вятърът ще бъде слаб от юг-югоизток. Температурите още ще се повишават и минималните ще бъдат между 9 и 12 гр., а максималните ще са между 25 и 27 гр.

От вторник до края на периода облачността ще е променлива, а в сряда и значителна, когато се очакват слаби валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Температурите ще останат без съществена промяна.

Над западните и централни части на Стара планина в събота ще преобладава слънчево време с купести облаци в следобедните часове. Ще духа слаб до умерен вятър от запад. Температурите ще започнат да се повишават и на 1200 м ще достигнат 14 гр., а на 2000 м 9 гр. В неделя и понеделник над планините времето ще бъде слънчево със слаб до умерен южен вятър. Температурите още ще се повишат и и на 1200 м ще достигнат 18 гр., а на 2000 м 13 гр.

От вторник до края на периода ще преобладава облачно време с временно намаление на облачността. В сряда се очакват краткотрайни валежи от дъжд. Вятърът ще остане южен, но ще се усили до умерен и ще задържи температурите високи.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.