„Тесла“ изтегля над 1 милион коли заради опасни прозорци

Собствениците на засегнатите автомобили ще бъдат уведомени с писма

Американският производител на електромобили „Тесла“ (Tesla) изтегля близо 1,1 милиона коли в САЩ, защото има опасност прозорците могат да прищипят пръстите на човек, докато се вдигат, предаде Асошиейтед прес.

Автоматичната система, контролираща прозорците, не реагира правилно, когато засече препятствие, се посочва в документи на компанията, подадени до регулаторните органи. Според Националната служба за безопасност по пътищата (National Highway Traffic Safety Administration) това е нарушение на стандартите за автоматични прозорци на колите.
Изтеглянето обхваща определени бройки от седана „Модел 3“ от годините 2017 до 2022-а, както и някои автомобили с висока проходимост „Модел Уай“ от моделни години 2020 и 2021, както и „Модел Екс“ от 2021 и 2022 г.

 

istock
„Тесла“ е установила проблема по време на продуктови изпитания през август, а собствениците на засегнатите автомобили ще бъдат уведомени с писма след 15 ноември, като след 13 септември произвежданите автомобили са били оборудвани с ъпдейт на системата.

Компанията посочва, че няма информация за евентуални искове за обезщетение или наранявания, причинени от проблема към дата 16 септември.

Източник: паритени.бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.