Знания и емоции подари на стотици малчугани във В. Търново турнето National Geographic Kids

Децата учиха чрез игра новости за заобикалящия ги свят

 

ПЪСТРО ДЕТСКО ГРАДЧЕ НА ЛЮБОЗНАТЕЛНОСТТА БЕ ОФОРМЕНО ПРЕЗ ЦЕЛИЯ ПРАЗНИЧЕН 22 СЕПТЕМВРИ В ПАРКА „МАРНО ПОЛЕ“ В СТАРАТА СТОЛИЦА. Стотици малчугани попиваха разнообразни и разнородни знания в рамките на турнето National Geographic Kids. Тази година събитието премина под надслов „Образователна и занимателна обиколка“ и даде възможност на малките откриватели да учат новости за природата, животните, растенията и света, докато творят и се забавляват.

Децата участваха в интересни викторини, работилници и експозиции. В шатрата „Забавна академия“ се оформи опашка от любопитни да видят редица химични експерименти. С огромно въодушевление разглеждаха колбите, пипетите и всички останали лабораторни пособия. Мъниците усвояваха всяка подробност, която им бе показана, и обещаха да опитат да повторят химичните опити в домашни условия.

В т.нар. „Шатра на знанието“ пък водещо бе усвояването на английски език под формата на игра. Децата се впуснаха във физически предизвикателства, отговаряха на въпроси, свързани с това кои животни са най-бързи, най-силни и т.н., а в импровизирана томбола показваха дали познават граматичните правила в английския език. Имаше специална секции за развитие на фината моторика, специално създадена за малчугани от трета група в детската градина до 5-и клас. Организаторите поясниха, че това е много важно упражнение за хлапетата в този възрастов интервал, тъй като е свързано с аналитичното мислене.

За любителите на изобразителното изкуство бе отворен щанд, в който се даваше възможност на децата сами да нарисуват картини върху екологични торбички.

За посетителите бе оформена и импровизирана книжарница с атрактивни издания на по-ниски цени.

Всички деца си тръгнаха с подаръци – сокчета, чайове, млека, учебни пособия, козметика и т.н.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.