Втори наръган мъж за ден във В. Търново

КЪРВАВ ЕКШЪН СЕ РАЗИГРА В НЕДЕЛЯ СЛЕДОБЯД В РАЙОНА НА АВТОБУСНАТА СПИРКА НА БУЛ. „БЪЛГАРИЯ“ във Велико Търново. 41-годишен психично болен наръга с нож 21-годишен мъж. Двамата се скарали, след което по-възрастният намушкал опонента си в областта на подбредрицата. Това се случва пред погледа на десетки минувачи, които хукнали да бягат от уплаха.

Сигнал на телефон 112 подава 17-годишно момиче, което се притекло на помощ на ранения. Постъпката й обаче разгневила нападателя и той посегнал да атакува и нея. Девойката се скрила в намиращия се в близост хранителен магазин. По нейни думи 41-годишният мъж бил обезумял и изключително агресивен.

На мeстопрестъплението пристига екип на полицията и на Спешна помощ. Пострадалият е откаран в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, където медиците спрели кръвотечението и зашили раната. Тъй като нямало опасност за живота му, пациентът е освободен за домашно лечение.

Извършителят е заловен от органите на реда и настанен в Центъра за психично здраве в старата столица.

Това са случва само два часа след като друг 50-годишен търновец бе намушкан с нож два пъти в областта на гърдите и корема. Причина за нападението се оказва любовен триъгълник. Раненият бил засечен от съпруга на жената, с която имал връзка и така се стигнало да съприкосновението.

Пострадалият е бил подложен на спешна операция в търновската болница и след интервенцията преместен в отделението по реанимация, където медиците продължават да се борят за живота му.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *