Велико Търново отново ще бъде част от Европейската седмица на спорта, демонстрации и атрактивни игри ще приканват към активност

За осма поредна година Министерство на младежта и спорта организира спортният форум у нас. В периода 23-30 септември всички желаещи ще имат възможност да станат част от най- големия спортен празник в Европа.

През 2022 г. мотото на Европейската седмица на спорта е „Можем да го постигнем заедно – нека се опитаме да бъдем активни“, а инициативите ще се проведат в София, Панагюрище, Велико Търново, Русе и Троян.

В старопрестолния град събитието стартира утре от 13:30 часа на стадион „Ивайло“ и се организира съвместно с Общината и спортни клубове, които ще представят дейностите си с демонстрации. В програмата са мажоретния състав на ДГ „Соня“, състезателки на клубовете по художествена „Етър“ и по спортна гимнастика „Етър-Стил“, борци от СК „Илия Павлов“, каратеки от „Катана“, лекоатлети от СК „Атлетика- 2012″, акробати от СК“Джим -денс“, танцьори от СК „Зоки“, млади футболисти и т.н.

Два часа по- късно в парк „Дружба“ ще има лекоатлетически крос, два маршрута за ориентиране, лабиринт и ще атрактивни игри.

#BeActive е част от инициатива на Европейската комисия за насърчаване на спорта и физическата активност на гражданите на ЕС. Национален координатор за България е Министерствота на младежта и спорта, а изпълнението на проекта се финансира по програма „Еразъм +“ на Европейския съюз.

И тази година посланици на Европейската седмица на спорта са млади български спортисти, сред които олимпийската шампионка по карате от Токио 2020 Ивет Горанова, момичетата от ансамбъла по художествена гимнастика – Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова, които завоюваха световната титла в многобоя на Световното преди дни в София, както и сребърният медалист от Паралимпийските игри в Токио Християн Стоянов.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *