Жалба на съседи до кмета на Велико Търново и председателя на съвета твърди: „Блок е превърнат в транжорна и склад, институциите мълчат!“

ЖАЛБА, ПОДПИСАНА ОТ 37 СЪСЕДИ, ЗА ОБСЕБВАНЕ НА ЖИЛИЩЕН БЛОК В ШИРОКИЯ ЦЕНТЪР НА ВЕЛИКО ТЪРНОВО И ПРЕВРЪЩАНЕТО МУ В ТРАНЖОРНА, СКЛАД И ПРОИЗВОДСТВЕНА БАЗА ЗА ХРАНИТЕЛНИ ЗАГОТОВКИ втрещи великотърновските общински съветници. Сигналът е депозиран до кмета д-р Даниел Панов и председателя на Общинския съвет Венцислав Спирдонов, след което предоставен за разглеждане до местните парламентаристи. Градоначалникът е уведомен и за фрапиращи факти със съмнения за протекция от страна на администрацията му, подкрепени и със солидно количество снимков материал. Обитателите на сградата – етажна собственост на бул. „България“ 29 Б, сезират институциите за техни съседи от фирма „Вимар“, собственици на веригата „Щастливеца“, за това, че са превърнали офиси, които притежават в блока, в транжорна и предприятие за заготовки на храни и са заградили и обособили за лични нужди част от етажната собственост. Наскоро пък хората били шокирани, след като част от пространството пред сградата им било превърнато в личен паркинг на дружеството със санкция на общинските власти.

Отскоро част от територията пред блока, която е общинска собственост, вече е и частен паркинг за бусове за ужас на всички обитатели.

НАПРЕЖЕНИЕТО МЕЖДУ ДВЕТЕ СТРАНИ Е ОЩЕ ОТ 2016 ГОДИНА, КОГАТО ЖИВУЩИТЕ ЗА ПРЪВ ПЪТ ПУСКАТ И ЖАЛБА ДО КМЕТСТВОТО, СЛЕД КОЕТО СИТУАЦИЯТА ЗА КРАТКО Е ОВЛАДЯНА.

„Отрязани са парапети в блока, за да се разтоварват палети със стока, във фоайето на сградата са монтирани външно тяло на климатик и подемни съоръжения, а заради претоварването ВиК системата е аварирала няколко пъти, а повредите са отстранявани със средства на всички обитатели“, се казва още в сигнала до местните власти. В блока били монтирани и огромни хладилни камери, като за захранването им е пробита и носещата плоча. Камиони на дружеството пък стояли паркирани пред сградата, свързани с елтаблото и напук на всички правила, за да поддържат хладилните си агрегати. Всичко това било примесено и с адски шум и вибрации в цялата сграда, които не давали мира на живущите. Те са категорични, че никой не е давал съгласие за смяна на предназначението на офисите в блока и превръщането им в транжорни и цехове. Категорични са, че ще търсят съдебна и институционална отговорност и за всички, които са си затворили очите пред проблема и жалбите им и осигуряват чадър на фирмата.

Стилян НАЙДЕНОВ

Сн. Стиляна Йоргова

4 thoughts on “Жалба на съседи до кмета на Велико Търново и председателя на съвета твърди: „Блок е превърнат в транжорна и склад, институциите мълчат!“

 • 26.09.2022 в 13:30
  Permalink

  Успех на живущите – срещу ДПС не знам някой да е успял, но все пак. А кмета…знаем с кого се снима, и на кого даде хотела Трапезица на пъпа на града.

  Отговор
 • 26.09.2022 в 14:18
  Permalink

  Тия от Щастливеца толкова ли са бедни, че не могат да си намерят по-подходяща сграда, а се излагат като някоя гаражна фирма. Бай Ганьовци.

  Отговор
 • 27.09.2022 в 0:43
  Permalink

  Всички знаят. Кметът ниищо не знае.

  Отговор
 • 29.09.2022 в 18:04
  Permalink

  Адресът всъщност е България 29, не 19. Един от „новите“ блокове на мястото на Нептунчето.

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *