Първото студио за тренировки с Пилатес Реформър в областта отвори врати във Велико Търново

Модерното оборудване прави упражненията по-ефективни и подходящи за начинаещи, напреднали, активни спортисти и възстановяващи се от травми

 

Ели и Хриси на Реформър

 СТАРАТА СТОЛИЦА СЕ СДОБИ С МОДЕРНО СТУДИО ЗА ПИЛАТЕС, ОБОРУДВАНО С ИНОВАТИВНИТЕ УРЕДИ PILATES REFORMER. Те представляват специални легла с пружини, плъзгаща се постелка, въжета и ръкохватки. Съоръженията са особено популярни в София и чужбина и за първи път от тях могат да се възползват и търновци. Пилатес реформърите превръщат тренировките в още по-атрактивни и ползотворни. Сесиите в новооткрито студио се водят от собственичките Елиза Каркорова и Христина Сабриева, които са международно сертифицирани инструктори по Пилатес.

Христина и Елиза

Официалното откриване на „Yogalates Atelier Reformer“ бе в неделя, а от понеделник започна и работа с клиенти. Тренировките са подходящи за хора, които никога преди това не са практикували Пилатес, начинаещи, напреднали, активни спортисти и възстановяващи се от травми, операции и проблеми на опорно-двигателната система.

Хриси – групова тренировка

„Упражненията на реформър са подходящи за напълно начинаещи, защото позволяват на практикуващия да тренира мускулите на долната част на тялото си в хоризонтално положение, без да натоварва ставите си от тежестта на тялото, когато е във вертикално положение.

Реформър тренировка за мъже

От друга страна упражненията на Реформър могат да бъдат и много по-интензивни и по-динамични от тези на постелка, тъй като уредът добавя съпротивление чрез използването на пружини, въжета и други приспособления, които са част от оборудването.  Уредът е своеобразна подобрена версия на Mat Pilates – Пилатес на постелка, тъй като репертоарът от упражнения при него е значително по-голям. Това прави тренировките по-разнообразни и интересни. Освен това, упражненията на реформър изискват много повече контрол върху движенията на тялото, което помага значително за изграждането и тонизирането на мускулите, както и за увеличаването на стабилността на ставите“, обясни Елиза Каркорова.

Реформър за възстановяване

По думите й, в този вид сесии се работи върху укрепването на мускулите на цялото тяло, включително на малките и периферните мускули на ръцете и краката.

Инструкторката поясни, че първоначално реформърите са прилагани при рехабилитация на пациенти след тежки травми. Целта била да се възстановят способностите на човека до ниво, до което той да може да изпълнява упражненията на постелка от метода Пилатес ефективно. С времето приложението им става много по-широко.

Ели – групова тренировка

„Реформърът може да се използва и от спортисти за cross-training или с други думи – да се съчетава с техните тренировки с цел възстановяване, укрепване и разтягане. Уредът помага за укрепването на мускулите на корпуса, което е жизненоважно за всеки спортист, както и за мускулната издръжливост, лактатния праг, стабилността и огъвкавяването на ставите, мускулната сила, баланс, координация и много други“, уточни тя.

Клиентите могат да се възползват от индивидуални, дуо – по двойки и групови тренировки.

„Yogalates Atelier Reformer“ се намира на улица „Пейо К. Яворов“ 38 в кв. „Акация“, а съвсем скоро ще стартира и уебсайтът на студиото yogalatesatelier.com, където клиентите ще могат да се записват за тренировки чрез модерна и интуитивна платформа. В интернет страницата ще бъдат публикувани също полезни съвети и статии за здравословен начин на живот.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *