92 деца пяха на „Полските щурчета”, кметът връчи наградата си на момиче от Варна

Любомира Кирилова от Полски Тръмбеш получи трета награда сред най-малките
Кметът връчи наградата си на Ивайла Иванова.

92 ДЕЦА ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ПЯХА НА СЕДМОТО ИЗДАНИЕ НА националния конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Полските щурчета”. Три дни сцената на конкурса на площада в Полски Тръмбеш бе огласявана от изпълненията на млади таланти от 5 до 18 години, разпределени в четири възрастови групи. Първата вечер имаше концерт на „Трамвай N 5”, следващата на вдъхновителя на конкурса Веселин Маринов, който остави публиката без дъх както винаги, а и сега концертът в родния му град бе посветен на неговото ярко присъствие 40 г. на сцената. Най-важната вечер за всички бе галаконцертът и награждаването на победители от известни личности и спонсори на конкурса. Първите получиха уникалните статуетки на Иван Кулински, а тези с гранпри и парична награда от 500 лева. Както винаги, изборът на победители бе труден и поверен на председателя на журито Етиен Леви и членовете Красимир Гюлмезов и Светослав Лобошки. Водещ на конкурса отново бе Рангел Вангелов.

Победителите на галаконцерта.

ТАЗИ ГОДИНА КМЕТЪТ ГЕОРГИ ЧАКЪРОВ ВРЪЧИ НАГРАДАТА СИ НА МОМИЧЕ ОТ МОРСКАТА СТОЛИЦА. Ивайла Иванова е на 12 г. и участва за втори път в „Полските щурчета”. Сега тя се класира на шесто място във втора възрастова група. Девойката е пленила кмета с изпълненията си и сценичното си поведение и при труден избор сред всички останали таланти той я награди с диплом и плакет.

„Прибрахме се много щастливи и заредени от седмото издание на конкурса, организиран безупречно от големия Веселин Маринов. Благодаря ти, прекрасна моя Ивайла! Отново показа, че пееш от сърце, превзе сцената и публиката и завоюва наградата на кмета на община Полски Тръмбеш. Благодарим на г-н Георги Чакъров за престижната награда, за която, както той каза, от 92 много талантливи деца трябваше да избере само едно!

Благодарим на журито, на което също не му беше никак лесно!”, сподели майката на момичето Ивилина Кателиева. Тя каза още, че Ивайла вече учи в Национално училище по изкуствата „Добри Христов”. Малко след наградата на кмета на Полски Тръмбеш даровитата девойка е спечелила и награда на областния управител на Силистра в „Дунавски звезди” – конкурс за млади изпълнители на популярна песен, където пък председател на журито е била Маргарита Хранова.

ВТОРОКЛАСНИЧКАТА В СУ „ЦАНКО ЦЕРКОВСКИ” Любомира Кирилова за първа година взе участие в националния конкурс за млади изпълнители на забавна песен „Полските щурчета” и грабна трета награда в първа възрастова група на най-малките певци от 5 до 8 години. От двадесет участници в първа възрастова група тя бе класирана на трето място от професионалното жури. Любомира в два поредни дни успя да впечатли публиката и журито със своя звънлив глас, артистичност и присъствие на голямата сцена. Момичето се представи с българската песен „Пианистка” и световния хит Dance Monke. Любомира е възпитаничка на вокално студио „Гласове” в Горна Оряховица с вокален педагог Стелияна Христова. Миналата година Люба се бе подготвила за конкурса, но не успя да участва поради заболяване.

Любомира Кирилова

ОСВЕН НЕЯ ОТ ПОЛСКИ ТРЪМБЕШ НА ГОЛЯМАТА СЦЕНА НА певческия конкурс за даровити гласове участваха още три момичета – Сияна Панайотова от най-малките, Марисвет-Лидия Тодорова от трета възрастова група и Румяна Христова от най-големите. Ема Велчева от Русе е победителката в първата възрастова група и получи гранпри. Паола Йорданова от Несебър е победителката при участниците от 9 до 12 г. с гранпри. Максим Ялнъзов от Варна грабна същия приз в трета група за деца от 13 до 15 г. При най-големите уникалната статуетка на Иван Кулински с щурче за гранпри и паричната награда бе връчена на Александра Златева от Разград.

Веселин Маринов отново покори публиката.

Нели СУКОВА

Снимки Николай НИКОЛОВ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *