Артистът Димитър Георгакиев е новото попълнение в творческия състав на МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново

Димитър Георгакиев е от Варна и е възпитаник на Театралния колеж „Любен Гройс”, където през тази година се дипломира в специалност „Актьор за драматичен театър” в класа на Георги Новаков. Преди това – през 2019 г., завършва специалност „Класическа китара“ в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ в София.

Димитър споделя, че от 10-годишен свири на китара, а като ученик е участвал в редица музикални конкурси. Освен музиката от детските години го привлича и театърът, а таланта си е развивал в Театрално-музикална школа „Отражение“ в родния си град. Оттогава упорито преследва мечтата си да се занимава с актьорско майсторство. Освен по изкуството младият артист е запален и по историята.

Премиерата на спектакъла „Скакалци“ от Ст. Л. Костов с негово участие е на 3 ноември в Голяма зала на МДТ. В най-новото заглавие в афиша на храма на Мелпомена в старата столица участва целият драматичен състав на театъра, а Димитър Георгакиев ще дебютира с ролята на Иван Беличков. Постановката впечатлява не само със силна актьорска игра, но и с интересен декор и авторска музика. Над комедията с великотърновските артисти работи известният драматург и режисьор Юрий Дачев. Сценографията и костюмите подготвя Ханна Шварц, а с музиката се е заел Петър Атанасчев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *