Изоставен от близките си мъж отново вижда света след операция, поета от анонимен дарител

64-ГОДИШНИЯТ ДИМИТЪР ОТНОВО ВИЖДА СВЕТА ОКОЛО СЕБЕ СИ БЛАГОДАРЕНИЕ НА УСПЕШНА ОЧНА ОПЕРАЦИЯ, заплатена от анонимен дарител. Несретникът намери спасение в приюта за бездомни към Евангелската църква в Горна Оряховица, чийто екип пусна апел за финансова помощ. Доброволците призоваха за събирането на средства за офталмологична интервенция за мъжа. За тяхна радост и изненада, само ден по-късно български емигрант във Великобритания дари 1200 лв. за оперативното лечение.

„В края на август бе проведена операцията. Преди няколко дни мина и последният контролен преглед. Димитър вече вижда и може да продължи нормално живота си“, коментира пред „Борба“ управителят на приюта Цветан Цанев.

Димитър

Той сподели, че предстои несретникът ще бъде изпратен в социална институция в Южна България, където ще получава подслон, храна, подкрепа и грижи от специалисти.

Мъжът бе докаран в Център „Промяна“ от спешните медици, които го прегледали след битов инцидент, но нямало къде да го върнат обратно. Допреди това обитавал къща в лошо техническо състояние, която е напът да се срути и да го убие.

Цветан Цанев сподели, че есента приютът отново отваря врати за нуждаещи се, след като лятото бе в почивка. Желаещите да даряват храна, дрехи, бельо и хигиенни материали са добре дошли на място, допълни той.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *