Пана с правата и задълженията по Конституция разкрасиха Обединение в Деня на независимостта

ОБЕДИНЕНИЕ ГРЕЙНА С ПАНА ЗА ПРАВАТА И ЗАДЪЛЖЕНИЯТА НА ГРАЖДАНИТЕ по Конституцията на България. Паната бяха окачени пред входа на кметството в селото. Откриването на родолюбивото дело бе съпроводено с ритуално поднасяне на хляб и сол и приветствано от кмета Христо Ганев и от жители на селото. Прочутата вокална група „Славейчета” и други самодейки в народни носии зарадваха хората от селото с различни изпълнения точно в Деня на независимостта на България 22 септември. Паната са високи по три метра и широки около метър и половина и са закрепени на входа на сградата на кметството в селото.

ИДЕЯТА ЗА ПАНАТА Е ХРУМНАЛА НА СЕКРЕТАРЯ НА МЕСТНОТО ЧИТАЛИЩЕ Снежана Йорданова преди повече от година. Тя смята, че хората не знаят правата и задълженията си по основния закон у нас и заради това трябва да ги виждат всеки ден. „Нека де четем правата и задълженията си на видно място. Почти никой не знае нито едното, нито другото. Иначе всички имаме претенции, но е важно какво пише в Конституцията ни. Пък и днес никой не чете, всички са в интернет. Сега имат възможност да четат и после да са недоволни…”, сподели още читалищният секретар.

Веднага след откриването на паната самодейците от селото са отпътували на поредния фолклорен фестивал в Ценово „Ценово пее е танцува” и са се върнали с две първи награди.

ДРУГОТО СЕЛО С ПОДОБНА ИНОВАЦИЯ Е ИВАНЧА, КЪДЕТО преди около пет години на площада сложиха паметник с десетте божи заповеди по време на празника на селото, свързан с тиквата и меда. Засега обаче нито едно село в Община Полски Тръмбеш не е отбелязвало националния празник 22 септември по такъв нестандартен начин.

Н. ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *