Семейство от Южна Африка отвори пекарна в Иванча

Милка Николова и Фернандо Адриани предлагат хляб по италиански семейни рецепти

 

СЕМЕЙСТВО ОТ ЮЖНА АФРИКА ОТВОРИ ПЕКАРНА В ИВАНЧА с кафе-сладкарница по семейни италиански рецепти, която се казва „При Фернандо”. Милка Николова е родом от селото, но дълги години живее в ЮАР, където среща съпруга си Фернандо Адриани, който е италианец. Двамата са съпрузи от 21 години, но Милка решава да се завърне в родния край и семейството да инвестира в това рисково начинание в помещение под наем към читалището. И двамата са на 56 години и пълни с ентусиазъм. Милка е емигрант от 1996 година заради комплекс от причини. Трябвало да работи като счетоводител в чужбина, но като отишла в ЮАР, всичко се оказало лъжа и измама и тя започнала работа като касиер в една от веригите на въпросната фирма, на която се доверила да замине на гурбет. Покрай работата си срещнала Фернандо и сега семейството има собствен дом, но се наложило да си дойде в Иванча.

Милка и Фернандо с част от печивата си.

„Мигрантите ходят навсякъде и се срещат по целия свят. Фернандо всъщност е роден в Южна Африка, но е италианец. Семейството му са пекари в Италия и той е наследил този занаят, започнал е да работи още преди 38 години. Изкарал е курс за технология по хлебопроизводство, но за съжаление, още не говори български…”, споделя Милка и допълва, че засега започват с малка инвестиция заради демографския срив по селата, но ако има търсене на печивата, кафето и спагетите, може и да разширят бизнеса си.

„ПРИ ФЕРНАНДО” ЩЕ ПРЕДЛАГА ЧАБАТА И ХЛЯБ С КВАС. Чабата пък се казва така, защото прилича на джапанка, а това е традиционен италиански хляб от старите времена. Ще предлагат още трабатини, чабатини, кроасани, бриош, италианска паста и т.н. Семейството има деца и внуци, но те са в Южна Африка, поне засега.

Нели СУКОВА

Сн. авторката

2 thoughts on “Семейство от Южна Африка отвори пекарна в Иванча

 • 28.09.2022 в 11:16
  Permalink

  „Мигрантите ходят навсякъде“… струва ми се, че за емигранти става дума, но нали е на мода да се говори за мигранти, давай да пишем.

  Отговор
 • 04.10.2022 в 22:46
  Permalink

  Само правописа да е проблема на господжЪ Сукова!

  Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *