Днес и утре слънчево и с летни температури, от неделя започва захлаждане

През нощта ще бъде предимно ясно. Ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Минималните температури ще бъдат 14 и 16 гр. За В. Търново минимална температура около 14 гр.

В петък времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от югозапад. Максималните температури ще се повишат ще бъдат между 28 и 30 гр. За В. Търново максимална температура около 30 гр. Атмосферното налягане ще се повиши.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от югозапад, а по високите и открити части от запад-северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 21 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 16 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 35.7 гр. през 2012 г., най-ниската измерена минимална температура е -2.6 гр. през 1977 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 14 минути и ще залезе в 19 часа и 00 минути. Фаза на Луната: четири дни след новолуние.

В събота до обяд ще бъде слънчево. След обяд облачността ще се увеличава до разкъсана, предимно средна и висока. Ще духа слаб локален вятър. Температурите ще останат почти без промяна.

В неделя облачността ще е променлива, временно и значителна. Вятърът ще се усили, ще се преориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Минималните температури ще бъдат високи – между 16 и 18 гр. Максималните температури ще се понижат и ще са между 20 и 23 гр.

В понеделник облаците ще намаляват и валежи почти не се очакват. Вятърът ще бъде умерен. Минималните температури ще бъдат между 12 и 14 гр. Максималните ще бъдат около 20 гр.

От вторник до края на периода облачността ще е променлива. Повишава се вероятността за валежи. Температурите слабо ще се понижат и ще бъдат под 20 гр.

Над западните и централни части на Стара планина в събота до обяд ще преобладава слънчево време. Ще духа силен вятър от юг-югозапад. След обяд ще се заоблачи и на много места ще има краткотраен дъжд, придружен от гръмотевици. Вятърът ще се преориентира от северозапад. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 18 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 14 гр. От неделя до края на периода над планините ще преобладава облачно време, но валежи са малко вероятни. Вятърът ще е умерен до силен от северозапад-север и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 10 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 6 гр.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *