Петима медици от търновската болница получиха признанието „Лекарите, на които вярваме“

Специалистите от МОБАЛ бяха наградени по време на официална церемония в София

 

ПЕТИМА АВТОРИТЕТНИ ДОКТОРИ ОТ МОБАЛ „Д-Р СТЕФАН ЧЕРКЕЗОВ“ БЯХА ОТЛИЧЕНИ В ПРЕСТИЖНАТА НАЦИОНАЛНА КАМПАНИЯ „ЛЕКАРИТЕ, НА КОИТО ВЯРВАМЕ“. Това се случи на официална церемония в зала 6 на НДК в столицата, на която гост бе служебният здравен министър д-р Асен Меджидиев. Грамоти получиха д-р Иван Андронов, д-р Кина Николова, доц. д-р Светлозар Стойков, д-р Яна Колева и д-р Любослав Шкварла. Представителите на региона бяха придружени от изпълнителния директор на търновската болница д-р Красимир Попов. Нашите медици се сдобиха с признанието след предварително допитване до пациенти, които гласуваха в онлайн анкета. Самите лекари също трябваше да попълнят въпросник, тъй като по време на инициативата се обсъждаха предложения за подобряване на здравната система у нас.

„Приветствам инициативата „Лекарите, на които вярваме“, която е едно признание за безкористния и хуманен труд на медиците. Те заслужават това! Щастлив съм, че от болницата, която ръководя, бяха наградени петима колеги. Това е признание за екипа, който работи в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“. Надявам се тази инициатива да стимулира труда на колегите в тяхната човеколюбива професия“, коментира шефът на областната лечебница д-р Красимир Попов.

Д-р Любослав Шкварла, д-р Иван Андронов, д-р Яна Колева, д-р Красимир Попов, д-р Кина Николова и доц. д-р Светлозар Стойков (от ляво надясно)

Търновските медици изтъкнаха, че главни стъпки към повишаване на качеството на медицинските услуги у нас са модернизация на оборудването и промяна на разплащането чрез Здравноосигурителната каса.

„Болниците трябва да са високотехнологични, с добре обучени кадри и възможност за използване на телемедицината. За да изберат младите лекарската професия, те трябва да бъдат мотивирани, обучени добре за спешна медицина, с която стартира най-често професионалният им път. Медицинското образование трябва да бъде обвързано с практиката, за да може младите колеги да имат самочувствие при стартиране в клиничната практика“, заяви един от отличените търновски представители – д-р Яна Колева, която е завеждаща Отделението по гастроентерология.

Нейната колежка и началничка на неонатология, която също взе грамота от акцията – д-р Кина Николова, изтъкна тезата, че трябва да се направи всичко възможно да се съвместят качественото лечение с удовлетвореността на пациентите. Според нея болниците могат да са по-малко на брой, но модерно оборудвани, поддържани и с отлично подготвен персонал.

Всички отличени търновски медици споделиха, че приемат наградите като оценка за цялостната работа на екипа в отделенията, в които работят. Получилите признанието ще бъдат включени в специален национален справочник, посветен на най-доказаните здравни специалисти в България за 2022 г.

Галина ГЕОРГИЕВА

2 thoughts on “Петима медици от търновската болница получиха признанието „Лекарите, на които вярваме“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *