Д-р Любослав Шкварла: „Здравеопазването следва да е приоритет на всички – управляващи и опозиция“

Д-Р ЛЮБОСЛАВ ШКВАРЛА Е ВОДАЧ НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКАТА ЛИСТА НА „БЪЛГАРСКИ ВЪЗХОД“. Той е родом от старата столица, на 39 години и е началник на Отделението по съдова хирургия в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“.

Решава да застане зад каузите на партията на ген. Стефан Янев, изповядвайки убеждението, че реализацията им ще доведе до просперитет на отечеството. Бившият служебен премиер спечелил доверието му още докато изпълнявал тази длъжност със своите твърдост, отлични преценки и отстояване на позициите.

Д-р Шкварла тръгва към политиката с идеята да помага на експертно ниво.

„Необходими са промени в здравеопазването. Трябва да се коментира финансирането на болниците и броят на клиниките. С много от колегите сме на мнение, че са належащи реформи, свързани чисто с ресурсовото обезпечаване като човешка сила и финанси, корекции на клиничните пътеки и т.н. Преди да се случи това обаче, задължително трябва да се проведат широки дискусии“, посочи водачът на листата.

Категоричен, че здравеопазването следва да е приоритет на всички управляващи, дори на опозицията, защото то определя бъдещето на България и на нацията.

Д-р Шкварла изтъкна, че „Български възход“ ще се бори за справяне с демографската криза и ще направи необходимото, за да се върнат у нас сънародниците ни, които са избрали да живеят и работят в чужбина.

„Няма как да върнем по насилствен начин българите обратно в страната.Това може да стане единствено доброволно, като предоставим добри условия за живот и реализация в родината. Истината е, че българите зад граница не ги посрещат с отворени обятия и винаги ще си останат там чужденци. Но в чужбина имат финансова яснота, каквато липсва у нас“ , допълни медикът.

Партия „Български възход“ е с номер 15 в бюлетината.

Галина ГЕОРГИЕВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *