Извикаха наши хандбалистки във възстановения национален отбор за жени

Състезателки на великотърновски клубове са част от възстановения след пауза от 6 години национален отбор по хандбал на България за жени. С повиквателни са вратарката на „Етър-64“ Десислава Николова, колежката й по пост Гергана Александрова, която пази на ХК „Търновград”, и съотборничката й Емилия Самуилова.

Играещата в ХК „Бяла” великотърновка Соня Богданова и Полина Генчева, която сега е в „Ларвик” (Норвегия), също облякоха екипа на първия тим.

Представителният ни тим започна първия си тренировъчен лагер в Габрово за предстоящите два двубоя срещу Италия от първата фаза на квалификациите в зона Европа за следващото Световно първенство. Мондиалът ще се проведе в Норвегия, Швеция и Дания през ноември и декември 2023 година.

Селекционери на представителния ни женски тим са Петя Панчева и Веселина Златева, треньор на вратарите е Анита Хараланова. Те са повикали 18 състезателки.

Женският представителен тим тренира двуразово в зала „Орловец“. Днес селекцията ще изиграе контролна среща в Габрово с шампиона ХК „Бяла“, който пък се подготвя за участието си във втория квалификационен кръг на турнира EHF European cup и двубоите с гръцкия „Анагениси“ (Арта). В събота националките ще пътуват до Бяла, където ще направят проверка и с румънския „Слатина“. Вторият лагер на отбора ще започне отново в Габрово на 24 октомври. До 30-и националките ще тренират в зала „Орловец“, след което ще отпътуват към Варна. Първият мач с Италия е на 2 ноември в Двореца на спорта в морската ни столица, а реваншът е на 6 ноември в Киети, Италия.

Победителят от двубоя България – Италия ще продължи във втората фаза от елиминациите за Световното първенство, в която ще се включат още осем тима, спечелили срещите си от първия квалификационен кръг, плюс съставът на Чехия и десет отбора от предстоящото Европейско първенство в Словения, Северна Македония и Черна гора.

Вратарките Гергана Александрова и Десислава Николова се забавляват по време на тренировка в зала „Орловец“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *