Собственик дава 1000 лева на апаши, ако върнат открадната самоходна косачка

300-килограмовата машина била задигната посред бял ден от частен двор в Церова кория

 

Собственик на открадната самоходна косачка обяви награда от 1000 лева за издирването на машината. Стопанинът обещава, че ако апашите върнат подобната на трактор машина, ще им бъде платена същата сума.

Посегателството било извършено посред бял ден на 27 септември. Дръзките крадци се промъкнали в частен двор във великотърновското село Церова кория между 12 и 14 часа. Вероятно злосторниците са били цяла група, разполагали са с камион, в който са натоварили 300-килограмовата машина, която струва 5000 лева. Изпечените крадци са действали много бързо, защото никой от съседите не ги е забелязал.

„Вероятно са ни следили и са влезли в дома ни, докато сме били на работа. Моля всички приятели, които знаят нещо, да се свържат с мен или да ми пишат. Давам възнаграждение на този, който го открие. Същото важи и за крадците, защото тракторчето ми е нужно!

Кося с него и площи, които не са мои, като ги поддържам безплатно“, обяви в социалните мрежи собственикът Христо Недев и публикува снимка на отмъкнатото тракторче.

Като забелязал липсата на косачката, той незабавно алармирал полицията. Когато криминалистите пристигнали на място обаче, се оказало, че в селото има камери за видеонаблюдение, но са с прекъснати кабели и не работят.

Ден преди това в съседното село Къпиново бил задигнат кросов мотор. Почеркът на двете кражби е идентичен и се предполага, че в района действа престъпна група, която краде вещи и след това ги пласира на черния пазар.

Веселина АНГЕЛОВА

One thought on “Собственик дава 1000 лева на апаши, ако върнат открадната самоходна косачка

  • 01.10.2022 в 16:57
    Permalink

    Не струват милиони камерите за наблюдение, отдавна трябваше селата и околностите да бъдат защитени. Сега, кой ще отговаря за щетите на потърпевшите. Дано ги хванат тези лоши хора

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *