Великотърновски атлет с 46 медала от състезания за ветерани

46 медала, от които 17 златни, 12 сребърни и 17 бронзови, е спечелил великотърновския лекоатлет Свилен Митрофанов за 20 години, в които се състезава в първенствата за ветерани.

„Искам да благодаря на хората, които ми вярваха и вярват в мен през тези 20 години и занапред. На съотборниците, които са допринесли за отличията ми, бъдете здрави! Все още искам да давам пример и на моите състезатели, че когато искаш нещо да се случи – то може се случи, когато се работи здраво за него“, коментира Свилен Митрофанов.

В края на миналата седмица той стартира в 31-вото издание на Балканския шампионат по лека атлетика, който се проведе в Солун. В гръцкия град великотърновецът спечели първи места на щафета 4х100 метра за мъже-45, както и на щафетата 4х400 м при мъже-55, добави второ място на Балканска щафета М-55, а индивидуално е четвърти на 200 метра и пети на 100 метра.

„Направих пет участия за три дни с успешен край и най-важното – без травми. Това беше 21-вата балканиада за ветерани, в която участвам за последните 20 години (2002 – 2022 г.). От тях 14 са на открито и 7 в зала“, разказа още Свилен Митрофанов.

Снимка: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *