Хванаха рецидивист с 21 съдебни и криминални регистрации след серия домови кражби

Служители на полицейското управление във Велико Търново установиха извършител на няколко домови кражби. Работата по случая е започнала, след като на 1 октомври на тел. 112 е получен сигнал за кражба на пари и сребърни накити от жилище в областния град. В хода на провеждаща се специализирана полицейска операция и извършените незабавни действия по разследването е установено, че извършител на деянието е 40-годишен търновец, известен на полицията и осъждан, с 21 съдебни и криминални регистрации. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.
От проведените допълнителни действия по разследването е установено, че той е автор и на още две домови кражби, извършени в нощта на 30 септември срещу 1 октомври. Материалите по трите случая са докладвани в прокуратурата. Извършителят е привлечен, като обвиняем, с постановление на прокуратурата мярката му за задържане е удължена на 72 часа. Работата по документиране на престъпната му дейност продължава.
Бързо производство за кражба на бормашина е започнато в полицейското управление в Свищов. В четвъртък в хода на провеждаща се специализирана полицейска операция е разкрита кражба на бормашина, открадната от гробищен парк в крайдунавския град. В хода на разследването е установено, че извършител на деянието е 55-годишен мъж от същия град, известен на полицията и осъждан.
Кражба на пари, разследват служители на полицейското управление в Горна Оряховица. Сигнал за случая е получен на 30 септември. По данни на тъжителя парите били в незатворен джоб на елека му. След като посетил заведение за обществено хранене установил, липсата им. По случая е започнато досъдебно производство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *