Велико Търново става снимачна площадка на хитовия сериал „Дяволското гърло 2“

Екипът на най-успешната криминална поредица ще работи два месеца и половина в старата столица

ДЪЛГООЧАКВАНИЯТ ВТОРИ СЕЗОН НА РЕЙТИНГОВАТА КРИМИНАЛНА ДРАМА „ДЯВОЛСКОТО ГЪРЛО“ ЩЕ СЕ СНИМА ВЪВ ВЕЛИКО ТЪРНОВО. Актьорите и екипа на филмова лента вече са в старата столица и започват работа по продължението на сериала. За новината съобщиха главните персонажи в продукцията Теодора Духовникова и Владимира Карамазов. Те публикуваха снимки от Велико Търново в социалните мрежи и открехнаха завесата около новия сюжет. Екранните партньори Филип Чанов и Миа Язова отново ще разследва поредица от убийства, но престъпленията няма да има никаква връзка с тези от първия сезон. Роля във филма ще има и любимецът на българското кино – Мариян Вълев.

„След 5 години, отново като Филип Чанов. Но този път не в Смолян, а във Велико Търново. Ще поостанем в този град следващите месеци. Дано успеем да направим едно хубаво продължение на „Дяволското гърло“. И съм решил да намеря интересните фотографски обекти в този град и около него. Ако имам време“, написа във фейсбук актьорът Владимир Карамазов.

Работното заглавие на продължението ще се казва „Есента на демона“, а главно място в историята ще има Велико Търново.

„Борба“ научи, че кадри ще бъдат заснети в Малки Чифлик, сградата на община Велико Търново, подземията на художествената галерия „Борис Денев“, моргата в МОБАЛ „Д-р Стефан Черкезов“, Окръжния съд и полицията. Ще има сцени и около крепостта Царевец, старото кметство в кв. „Варуша“ и по улиците на града.

Екипът на сериала е срещнал подкрепа от местната власт и кмета инж. д-р Даниел Панов, който е заявил готовност да съдейства за всичко необходимо около създаването на втория сезон на лентата. Очаква се филмът да бъде готов и пуснат за излъчване през есента на 2023 г.

Първата част на „Дяволското гърло“ бе заснета в Родопите и Смолян. Тя пожъна огромен успех и у нас и в чужбина.

Галина ГЕОРГИЕВА

One thought on “Велико Търново става снимачна площадка на хитовия сериал „Дяволското гърло 2“

  • 02.10.2022 в 17:25
    Permalink

    Чудесна новина, отдавна градът ни заслужава такава слава. Успех.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *