Водещи новиниОбщество

Най-голямата фирма за видеонаблюдение на Балканите – „УиПривент България”, откри новата си база във Велико Търново

Само преди дни фирмата за видеонаблюдение „УиПривент България”, част от голям холдинг в Нидерландия, откри тържествено с много гости и с целия екип новата си база, която се намира в Западната промишлена зона. Инвестицията заедно със земята е над 1,2 млн. лв., но проспериращата фирма няма намерение да спира дотук. Тъй като дейността й постоянно се разширява, плановете в близко време са да построи още една сграда в съседство.

В присъствието на управителите на „УиПривент България” Ивайло Дянков и Стефан Нешев, мениджъра „Човешки ресурси” Ваня Колева и акционери от холдинга в Нидерландия отец Зоран освети новата сграда на фирмата.

„УиПривент България” е първата централа за обработване на видеонаблюдение на Балканския полуостров и изцяло спазва европейския регламент в бранша. Партнира си с десетина мощни фирми с дълголетни традиции и опит. Фирмата е създадена през 2012 г., но под друго име. Към днешна дата клиентите й са приблизително 1000, изцяло от Централна и Западна Европа. Управители са Ивайло Дянков и Стефан Нешев, които са на младежка възраст, като и по-голямата част от екипа. Фирмата дава препитание на над стотина служители – оператори, IT специалисти, администрация и мениджмънт, като средната възраст е 30 години.

„УиПривент България” извършва 24-часово видеонаблюдение на частни домове, фабрики, паркинги и какво ли още не. „Навсякъде, където има камери, ние можем да помогнем на хората. Имаме контрагенти във всяка една държава в Европа. Там едни екипи правят инсталацията, други се занимават с поддръжката, трети обработват данните. Нашият екип, на „УиПривент България”, е от оператори, които извършват услугата видеонаблюдение за клиентите.

Танцьори от ансамбъл „Сидер войвода” зарадваха присъстващите на празника с прекрасни изпълнения.

Това, което ни отличава от другите фирми със същата дейност и ни прави лидер, е, че решаваме проблемите на хората. Никой досега в бранша не се е опитвал да прави това, което вършим ние. Повечето компании, които предоставят обработване на алармени сигнали, получават тези сигнали чрез някакво съобщение – задейства се аларма, някой натиснал бутон… Невинаги могат да разберат дали сигналът е реален или фалшив. С видеонаблюдението, което ние правим, можем да бъдем адаптивни към всяка ситуация. Нашите служители виждат на екрана чрез камерите обекта в реално време и знаят какво наистина се случва в момента. Следят за ситуации, мислят и преценяват индивидуално всеки случай. И при наличие на някаква опасност веднага подават дистанционно сигнал. Реагираме бързо и качествено. Работата ни е да видим проблема, да го регистрираме и препратим към правилната институция, която да реагира – било полиция, бърза помощ, пожарна, да се повика охранителна фирма. Или просто клиентът трябва да си затвори добре вратата на колата. Нашата услуга е приложима за абсолютно всичко. На улицата хората се притесняват понякога да реагират. За нашите оператори няма никаква заплаха и когато се изправят пред някое престъпление, знаят каква да е точната реакция”, разказва управителят Ивайло Дянков.

За българския пазар може би услугата на фирмата е скъпа, затова и клиентите й са изцяло от чужбина, и то хора с възможности. Но има и друга причина. „В западното мислене ги няма тези предразсъдъци, че ще бъдеш наблюдаван, и клиентите ползват услугата не защото просто могат да си я позволят, а защото имат нужда от нея. При нас има баланс между частни и корпоративни клиенти и всеки един е доволен от услугата, която получава. А и българското законодателство не е достатъчно развито в частта видеонаблюдение. Много често сме свидетели как видеозаписите падат като доказателство за извършено престъпление, не са достатъчни за съда. Това важи и за подаване на сигнал. В чужбина, види ли се нещо на камерите и се подаде сигнал, никой не пита защо и как и знае, че трябва да се действа”, продължава той.

Всъщност в новата база се извършва самото видеонаблюдение, в нея се намират сървърите и цялата необходима техника. Стените и прозорците са бронирани за по-добра защита и спокойствие на служители и оператори. Има и няколко степени на контрол на достъпа в сградата. Любопитна подробност е, че „УиПривент” е един най-големите потребители на интернет в страната. И има нужда от още служители.

„Търсим си още служители, тъй като се появяват постоянно нови клиенти, нови проекти и задачи, които искаме да поемем. Затова обявата за работа винаги ще бъде в медийното пространство и ще ни трябват все повече и повече мислещи и проактивни хора. За нашата дейност общо взето няма подготвени специалисти. Сами си изграждаме кадрите и ги обучаваме. Всеки, който има желание да се занимава с това, може да стане част от нашия екип. Работи се на смени, 24 часа в денонощието 365 дни в годината. Стремим се към стабилен бизнес, който да гарантира работа на хората за години напред и да се чувстват сигурни и спокойни. По време на пандемията доста служители от затихващи бизнеси дойдоха при нас. Поехме ги, защото, както казах, постоянно имаме нужда от повече хора. И 20 души да дойдат в момента, ще ги вземем на работа. Ако са точните кандидати за нас, ще ги обучим. Никога няма да изпаднем в ситуацията дори да имаме служители в излишък, да си позволим да освободим някого”, заявява категорично младият управител.

Ана РАЙКОВСКА

Сн. авторката

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *