Остава хладно, но слънчево

През нощта ще има незначителна облачност. Ще духа слаб вятър от югозапад. Минималните температури ще бъдат 6 и 8 гр. За В. Търново минимална температура около 8 гр.

В сряда ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. Сутринта в котловините ще има намалена видимост. Ще духа слаб до умерен вятър от западната четвърт. Вечерта вятърът ще се преориентира от север. Максималните температури ще бъдат между 18 и 20 гр. За В. Търново максимална температура около 20. Атмосферното налягане ще се повишава.

Над западните и централни части на Стара планина облачността ще е променлива, по-често значителна. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 12 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 6 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 35.4 гр. през 2020 г., най-ниската измерена минимална температура е -1.8 гр. през 2013 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 20 минути и ще залезе в 18 часа и 51 минути. Фаза на Луната: пет дена преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *