ЗдравеСвищов

Доброволци от организацията „Хана Проджект” за пореден път оказват подкрепа на болницата в Свищов

Организацията „Хана Проджект”, чрез семейство Лидия и Тим Отри, за пореден път реализира благородна инициатива в МБАЛ „Д-р Димитър Павлович” в Свищов. Заедно с група доброволци от организацията, те преобразяват Неврологично отделение в свищовската болница. Ремонтните дейности включват: боядисване на стените на коридорите и стаите, подмяна на ел. контакти и спукани ВиК тръби, смяна на батериите на мивките и WC моноблоковете, поставяне на нови щори, закупуване на 10 нови легла с декубитални дюшеци и нови възглавници за всички легла.

За да изразят своята признателност, кметът на Свищов Генчо Генчев и управителят на лечебното заведение Илиян Венков се срещнаха с доброволците лично. В разговора си с тях ги увериха, че това, което правят е изключително важно и стимулиращо за ръководството на болницата да продължи да създава по-добри условия за пациентите и тяхната грижа.  „Радвам се, че правите всичко със сърце и душа, и това много се оценява от обществото. Малко са хората и организациите, които помагат по такъв начин, а вие, чрез нашите приятели Лидия и Тим Отри, за пореден път реализирате поредната благородна идея в нашия град. Малките общински болници, каквато е и нашата, се справят изключително сами и срещат много трудности за своето съществуване, затова вашият пример ни дава повече стимул в усилията ни за запазване на лечебното заведение.”, каза кметът на Свищов и допълни: „Изключително много се зарадвах, когато разбрах за новата ви инициатива, защото нашата болница, която преди 5-6 години беше изпаднала в тежко финансово състояние, с дългове за близо 1.7 млн. лв., от няколко дни е без нито лев задължения. Затова, искам да ви уверя, че това което правите си струва, защото и ние правим всичко възможно нашето лечебно заведение да съществува и да работи. Изказвам сърдечни благодарности от мое име и от името на моите съграждани, като високо оценяваме вашите усилия!”, завърши той.

От свое име управителят на болницата използва възможността да благодари публично на семейство Отри и организацията „Хана Проджект”, които помагат на лечебното заведение за пореден път, като подчерта и личната подкрепа на Лидия Отри при лечението на болните по време на Ковид кризата. В своето благодарствено слово Илиян Венков каза: „В тази голяма сграда работата на вашата организация е видна в цели три отделения – във Вътрешно отделение, в Детско отделение, а сега и Неврологично. В тези отделения ясно се вижда разликата с останалите, които са в изключително лошо състояние. За съжаление, ние като организация нямаме възможност сами да направим тези ремонти по финансови причини и точно затова, за мен е важно нашите съграждани да знаят за това, което правите тук. Благодаря ви сърдечно!”.

Дерън Уокър, като ръководител на групата доброволци сподели, че вече дванадесета година идва в България, подпомагайки различни проекти в Свищов и за трети път помага в болницата. Той също каза: „Благодарим ви, че ни позволихте да дойдем във вашия град и да работим. Ние също оценяваме, че идвате тук да ни благодарите лично. Искам да ви кажа, че голямата мотивация, за това което правим е библията, която ни учи не само да четем и знаем какво пише вътре, но и да го живеем. Това на практика означава да обичаме другите и да им помагаме. За това сме тук!”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *