Продължават слънчевите и сравнително топли дни

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Минималните температури ще бъдат 6 и 8 гр. За В. Търново минимална температура около 7 гр.

В петък времето ще бъде предимно слънчево. Сутринта около водните басейни и в котловините ще се образува мъгла, която с напредването на деня бързо ще се разсее. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 20 и 23 гр. За В. Търново максимална температура около 22. Атмосферното налягане се понижава.

Над западните и централни части на Стара планина времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа умерен до силен вятър от северната четвърт. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 15 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 10 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 34.8 гр. през 1984 г., най-ниската измерена минимална температура е -2.6 гр. през 1953 г. Слънцето ще изгрее в 07 часа и 22 минути и ще залезе в 18 часа и 48 минути. Фаза на Луната: три дена преди пълнолуние.

В събота до обяд времето ще бъде слънчево. След обяд облачността ще се увеличава до предимно облачно. Облачността ще е купеста и мощна купеста, но валежи не се очакват. Ще духа слаб вятър от север. Минималните температури ще бъдат между 7 и 10 гр. Максималните температури ще се задържат между 20 и 22 гр.

Неделя ще бъде предимно слънчево със сутрешни мъгли около водните басейни. Ще духа слаб северозападен вятър. Температурите ще останат почти без промяна.

В понеделник облачността ще е променлива. Вятърът ще бъде слаб до умерен от североизток. Температурите няма да се променят съществено.

В понеделник времето ще бъде слънчево, а в сряда и четвъртък облаците ще се увеличат. Валежи не се очакват. Вятърът ще бъде слаб, а температурите ще останат без промяна.

Над западните и централни части на Стара планина в събота сутринта ще бъде мъгливо, а с напредването на деня мъглата ще се разчиства и ще преобладава слънчево време. Ще духа умерен вятър от североизток-изток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 16 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 11 гр. В неделя времето отново ще бъде слънчево. Вятърът ще бъде слаб от северната четвърт. Температурите ще останат без съществена промяна. В понеделник и вторник облачността ще е променлива. Ще духа умерен вятър от южната четвърт. В сряда и четвъртък над планините времето ще бъде облачно, а върховете ще бъдат в мъгла. Ще духа слаб до умерен вятър от северната четвърт. Температурите слабо ще се понижат.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *