Слънчево, тихо и малко по-топло от вчера

През нощта ще има разкъсана висока облачност, през която ще прозира луната. Ще духа слаб южен вятър. Минималните температури ще бъдат 6 и 8 гр. За В. Търново минимална температура около 6 гр.

В четвъртък ще има разкъсана висока облачност, която няма да спира слънцето. Сутринта около водните басейни ще има намалена видимост. Ще духа слаб вятър със северна компонента. Максималните температури слабо ще се повишат и ще са между 20 и 22 гр. За В. Търново максимална температура около 20 гр. Атмосферното налягане слабо ще се понижи.

Над западните и централни части на Стара планина ще преобладава слънчево време с временно увеличение на облачността. През нощта ще духа слаб вятър от юг-югоизток, а през деня – умерен от север-североизток. Максималните температури на 1200 м ще бъдат около 15 гр. Максималната температура на 2000 м ще е около 11 гр.

На тази дата най-високата измерена максимална температура във Велико Търново е 36.5 гр. през 1984 г., най-ниската измерена минимална температура е -1.2 гр. през 2013 г.

Слънцето ще изгрее в 07 часа и 21 минути и ще залезе в 18 часа и 48 минути. Фаза на Луната: четири дена преди пълнолуние.

Дежурен синоптик: Валентина Радойска

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *