Водещи новиниОбщество

Вандали изпочупиха новозасадени дръвчета в парка „Дружба“

Великотърновци настояват за видеонаблюдение и вечерен час

 

ВАНДАЛИ ИЗПОЧУПИХА НОВОЗАСАДЕНИ ДРЪВЧЕТА В ПАРКА „ДРУЖБА“, СИГНАЛИЗИРАХА „БОРБА“ ВЪЗМУТЕНИ ЧИТАТЕЛИ. Те са били умишлено прекършени в основата и на практика не могат да бъдат спасени, макар и някои от тях да са само частично наранени.

Няма обяснение за поредната вандалска проява, липсват и заловени извършители на деянието. Темата е актуална и в социалните мрежи, където видът на прекършените фиданки надигна вълна от възмущение.

Едно от изпочупените дръвчета, което няма как да бъде спасено.

„Плашещо е какви безумия доставят удоволствие на младите. Хубава работа, но българска! За нищо не сме!“, са само част от коментарите в социалните мрежи.

НЯКОИ ОТ ФИДАНКИТЕ СТРУВАТ НАД 100 ЛВ., А ПОДНОВЯВАНЕТО ИМ ЩЕ БЪДЕ ЗА СМЕТКА НА ВЕЛИКОТЪРНОВСКИТЕ ДАНЪКОПЛАТЦИ. Голяма част от хората се възмущават, че липсва видеонаблюдение в парковете. Според тях камерите ще въведат превантивен контрол за подобни деяния.

Други пък предлагат да бъде въведен вечерен час за посещение в парковете за непълнолетни.

„Няма камери, няма полиция да обикаля нощем по такива места, няма контрол, наказания и най-вече няма култура и уважение към труда на хората, които са засадили тези дръвчета за доброто на всички. Държавата трябва да помисли за свободното време на подрастващите, както в другите европейски страни. Родителите също имат вина“, коментират великотърновци.

НАБЕЗИТЕ В ПАРКОВЕТЕ СТАНАХА ЕЖЕДНЕВИЕ ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ ГОДИНИ, А ЗАЛОВЕНИ ВАНДАЛИ ПОЧТИ ЛИПСВАТ. Наскоро бяха изпочупени пейките в боровия парк между кварталите „Акация“ и „Картала“.

В някои градове освен видеонаблюдение е въведен и режим за влизане в парковете. Например в централния парк на Нова Загора се влиза до 22.00 часа, което е превантивна мярка срещу вандализъм. За целта обаче градската градина е оградена, а централният вход се заключва от служител на Общината.

Михаил МИХАЛЕВ

3 thoughts on “Вандали изпочупиха новозасадени дръвчета в парка „Дружба“

  • Докато санкцията не е десетократна на престъплението,то подобни прояви ще продължат.Това може да го направи само индивид ,който не познава думата ТРУД.Най-добрата санкция освен финансовата е обществено полезен труд и публикуване на извършителя,когато това е възможно.

    Отговор
  • Повече часове в училищата уроци по уважение, това е най- лошата черта на българина за съжаление. Нека да учат, че няма не платени неща, всичко се заплаща рано или късно. Апела за камери се отправя от всички, нека ги разобличава, да плащат в пъти щетите и да стават достояние на всички тяхните дела. Не може един да гради, а друг да руши в тази държава. За това сме на последно място по всичко. Срам.

    Отговор
  • Тези „вандали“ сигурно са най-обикновени дрогирани хора.

    Отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *